News Flash:

Elevii Liceului Lenau s-au mutat la Regia de Transport

30 Septembrie 2014
627 Vizualizari | 0 Comentarii
Dupa lucrari de 1,7 milioane de lei, fosta hala a Regiei Autonome de Transport Timisoara de pe Intrarea Doinei a fost reamenajata astfel incat sa poata gazdui mai multe sali de clasa ale Liceului „Nikolaus Lenau”. Aceasta a fost solutia gasita de autoritatile locale pentru ca elevii acestei scoli sa invete doar de dimineata si sa invete intr-un spatiu adecvat, in conditiile in care nu s-a reusit inca finalizarea lucrarilor de reabilitare a cladirii in care functioneaza Liceul Lenau de pe strada Gheorghe Lazar.
Pe Intrarea Doinei mai sunt inca lucrari de facut, de exemplu mai trebuie amenajata o parte din curte, trebuie realizat terenul de sport si mai sunt lucrari la partea de instalatii, dar sute de copii fac deja scoala acolo.
„Pana in prezent, clasele de gimnaziu, clasele V-VII au avut invatamant de dupa-masa. Odata cu intrarea in aceste incaperi, practic toate clasele Liceului Nikolaus Lenau isi desfasoara activitatea in program de dimineata. Deocamdata sunt clasele V-VII si incepand de saptamana viitoare va fi si clasa a VIII-a in acest sediu, deci vom avea 16 clase, aproximativ 400 de elevi. Este destul de bine utilat spatiul, clasele sunt utilitate cu mobilierul necesar, sunt tablele puse (…) Pentru sport se va amenaja un teren cu iarba artificiala in spatele cladirii. Speram ca intr-un viitor apropiat sa fie finalizata si sala de sport a Universitatii de Vest care este construita in parteneriat cu Liceul Lenau si este la 5 minute de mers. Mai sunt lucrari de amenajare, trebuie finalizata curtea, trebuie amenajat terenul de sport si trebuie realizata instalatia de incalzire si climatizare a cladirii”, a explicat directoarea scolii, Elena Wolf, care este si consilier local.
Wolf spune ca solutia gasita este una provizorie, ea sperand ca in decurs de 2 ani sa fie ridicat un nou campus scolar pentru Liceul Lenau in zona Oituz.
De altfel, pentru ocuparea imobilului de pe Intrarea Doinei se va plati o chirie la RATT.
„Hala, pana nu demult, era o paraginitura. Au fost amenajate 16 sali de clasa foarte frumoase. De fapt, RATT, la solicitarea noastra, a primariei, a amenajat spatii administrative, numai ca proiectul este atat de generos incat permite ca aceste spatii sa poata fi folosite ca sali de clasa pana cand vom realiza noul campus scolar pentru Liceul Lenau. Valoarea investitiei a fost de 1,7 milioane lei. Liceul Lenau va beneficia de aceste spatii intr-un regim financiar foarte convenabil, trebuind sa plateasca doar amortismentul. Asta se va stabili in functie de perioada de amortizare a investitiei, cat va fi chiria lunara, dar va fi una foarte mica in orice caz (…) Probabil ca va fi doar temporar, pentru ca dupa ce vom construi noul campus scolar pentru Liceul Lenau nu va mai fi nevoie sa continuam cu activitatea scolara aici. Imi este greu sa spun cat va dura…”, a declarat Robu.
Mobilierul din noua scoala este in mare parte primit ca donatie din Germania, a precizat viceprimarul Dan Diaconu.
Primarul si viceprimarul au inaugurat luni noua cladire. Robu a fost asaltat de copii in curtea scolii. Elevii, multi dintre ei cu telefoane mobile de ultima generatie, s-au impins ca sa ajunga sa-si faca selfie-uri cu primarul si sa ia autografe de la el. Robu a plecat cu greu din mijlocul lor.
Edilul a vizitat apoi si mai multe sali de clase. A intrerupt si o ora de muzica si a profitat de ocazie pentru… a le canta la chitara copiilor. Le-a spus inclusiv ca si-a lansat o piesa care se numeste „Ca marea”, scrie tion.ro.
Directorul general al RATT, Ioan Goia, a explicat ca imobilul de pe Intrarea Doinei ar urma sa gazduiasca spatii administrative pe viitor, dupa ce nu va mai fi scoala.
„Investitia a fost suportata din fondurile proprii ale RATT. Aici a fost o hala care era folosita pentru conducatorii auto si pentru reparatii. Noi am etajat-o si am creat niste spatii administrative pentru noi. Noi, in sediul central, Take Ionescu nr. 86 si 83, vrem sa organizam acel muzeu al transportului public. Cu timpul va trebui sa parasim acea locatie si ne-am gandit sa modernizam aceste spatii. Era un proiect al nostru in derulare si atunci s-a venit cu ideea sa folosim cladirea pentru scoala, sa-si poata face orele de dimineata”, a declarat Goia.

gheorghe lazar
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1548 (s) | 34 queries | Mysql time :0.043725 (s)