News Flash:

Elev din Timisoara medaliat la Olimpiada de Stiinte a Uniunii Europene

6 Mai 2015
1430 Vizualizari | 1 Comentarii
Olimpiada de Stiinte a Uniunii Europene
Cele doua echipe care au reprezentat Romania la Olimpiada de Stiinte a Uniunii Europene, in Austria, au obtinut o medalie de argint si una de bronz, informeaza Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice (MECS).
Potrivit sursei citate, echipa medaliata cu argint a fost alcatuita din Cristiana-Diana Diaconu si Tudor Pipirig, de la Colegiul National "Emil Racovita" din Iasi, si Vlad-Gabriel Simbotin, de la Liceul Teoretic "Mihail Kogalniceanu" din Vaslui.
Medalia de bronz a fost obtinuta de echipa in a carei componenta au fost elevii Maria Teodora Serbana, de la Colegiul National "Fratii Buzesti" din Craiova, Paul Haidu-Gerea, de la Colegiul National "Mircea cel Batran" din Constanta, si Codrin Paul Oneci, de la Liceul Teoretic "Grigore Moisil" din Timisoara.
Olimpiada de Stiinte a Uniunii Europene este o competitie cu caracter interdisciplinar pe echipe, in care fiecare stat poate inscrie doua formatii compuse din cate trei elevi. Participantii sustin doua probe practice cu durata de patru ore fiecare, la trei discipline - biologie, chimie si fizica -, punctele de la fiecare experiment cumulandu-se pentru echipa.
Editia din acest an a competitiei, desfasurata in perioada 26 aprilie - 3 mai, la Klagenfurt (Austria), a reunit 50 de echipe din 25 de state ale Uniunii Europene.

tudor pipirig
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1161 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007007 (s)