News Flash:

Elena Udrea scapa de sechestrul pe avere, in dosarul privind finantarea campaniei din 2009

25 Mai 2018
977 Vizualizari | 1 Comentarii
elena udrea5 1

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au admis, vineri, contestatia formulata de Elena Udrea fata de sechestrul asigurator dispus de DNA in luna decembrie anul trecut, decizia fiind definitiva. Este vorba despre sechestrul instituit in dosarul privind finantarea campaniei din 2009.
„Admite contestatia formulata de inculpata Udrea Elena Gabriela impotriva ordonantei din data de 12.12.2017 dispusa in dosarul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia Nationala Anticoruptie - Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie. Dispune ridicarea sechestrului asigurator instituit prin ordonanta din data de 13.11.2015 a PICCJ – DNA asupra bunurilor imobile. Definitiva”, se arata in decizia instantei.

„La data de 13 noiembrie 2015, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie au admis cererea inculpatei Udrea Elena Gabriela de instituire unei garantii reale imobiliare asupra imobilelor SC Bai Boghis SRL (doua terenuri avand suprafete de 67.258 m.p., respectiv de 15.917 m.p. si constructiile aferente) pentru constituirea cautiunii de 5.000.000 lei, stabilita prin Ordonanta din data de 30.10.2015 si au dispus luarea masurii asiguratorii constand in indisponibilizarea bunurilor imobile ale S.C. Bai Boghis S.R.L., bunuri in valoare de 5.000.000 lei.Potrivit dispozitiilor legale, cautiunea poate fi depusa de inculpata sau de un substituit procesual al inculpatei. Precizam ca, la data de 12.11.2015, asociatii SC Bai Boghis SRL au hotarat constituirea unei garantii reale imobiliare asupra bunurilor imobile ale societatii in favoarea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie in vederea constituirii de catre Udrea Elena Gabriela a cautiunii stabilita prin Ordonanta din data de 30.10.2015”, a precizat DNA la acel moment.

Elena Udrea, ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului la data faptelor, este acuzata ca, in perioada octombrie – noiembrie 2009, l-a determinat pe Gheorghe Nastasia, la acea vreme secretarul general al ministerului, sa ceara si sa primeasca suma de aproape un milion de lei de la un om de afaceri, in schimbul asigurarii platii unor contracte pe care societatea respectiva le avea in derulare. Alaturi de Elena Udrea, au mai fost trimisi in judecata Ioana Basescu, Dan Andronic, Gheorghe Nastasia, Victor Tarhon si Silviu Wagner
Contractele, in valoare de aproape 50 de milioane de euro, fusesera incheiate cu autoritati locale finantate de Ministerul Turismului privind construirea de domenii schiabile si telegondole, in cadrul programului “Schi in Romania”, spune DNA.

"Udrea Elena Gabriela i-a indicat inculpatului Nastasia Gheorghe atat suma pe care urma sa o solicite de la reprezentantul societatii comerciale in schimbul asigurarii finantarii ce urma sa fie aprobata de catre minister in contul unor lucrari deja executate de societate, cat si denumirea firmei catre care urma sa se realizeze plata foloaselor pretinse (a mitei). In perioada 27 noiembrie – 21 decembrie 2009, omul de afaceri a virat in contul firmei indicate, in doua transe, suma de 918.864 lei, in baza unui contract fictiv ce avea ca obiect prestarea unor servicii de publicitate, desi societatile administrate de omul de afaceri nu aveau nevoie de o campanie nationala de publicitate pentru promovarea unor proiecte locale", arata DNA.

In realitate insa, banii ar fi fost folositi pentru plata unor servicii de publicitate stradala pentru campania electorala a unuia dintre candidati.


elena udrea udrea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1255 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005792 (s)