News Flash:

Elena Udrea: Ii va fi foarte greu lui Oprescu sa reziste in arest

22 Septembrie 2015
1087 Vizualizari | 0 Comentarii
elena udrea3
Fostul ministru Elena Udrea a declarat, marti, ca lui Sorin Oprescu ii va fi foarte greu sa reziste in arest preventiv, unde un bolnav nu are nicio sansa, precizand ca arestul si puscaria, prin conditiile pe care le ofera, pot fi considerate mijloace de tortura fizica si psihica.
Intrebata cum comenteaza faptul ca primarului suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, i s-a facut rau luni si a fost dus din Arestul Politiei Capitalei la spital, Elena Udrea a spus: "Ii va fi foarte greu lui Oprescu sa reziste".
"In mod cert, arestul si puscaria in Romania, prin conditiile pe care le ofera, pot fi considerate mijloace de tortura fizica si psihica. Acolo, un bolnav cronic nu are nicio sansa. Si daca te duci sanatos, cand iesi din puscarie ai mari probleme de sanatate", a spus Elena Udrea, in fata Sectiei 2 Politiei, unde este obligata sa se prezinte, in cadrul masurii controlului judiciar.
Elena Udrea a adaugat ca nu intelege de ce Sorin Oprescu nu poate fi cercetat in libertate sau plasat in arest la domiciliu, iar daca anchetatorii se tem ca ar putea influenta ancheta, sa il oblige sa nu ia legatura cu martorii din dosarul in care este urmarit penal.
"Nu inteleg de ce nu poate fi urmarit in stare de libertate sau in arest la domiciliu, sau sub control judiciar, pentru ca nu-mi imaginez ca domnul Oprescu este un pericol pentru societate. La noi a devenit o regula arestul preventiv, cand ai conditii de Africa, asa cum au spus cei de la Comitetul impotriva torturii, care au vizitat Romania si nu le-a venit sa creada ce conditii avem noi in puscarii si in arest. Cand ai astfel de conditii, trebuie sa te gandesti de foarte multe ori daca trimiti oamenii in arest preventiv, cata vreme ai alte institutii pe care le poti folosi. Pana nu va muri cineva in puscarie, in arest preventiv, nu cred ca se va schimba ceva", a afirmat Udrea.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1318 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006332 (s)