News Flash:

Efectul urias asupra oamenilor al consumului de peste

8 Iulie 2016
627 Vizualizari | 0 Comentarii
peste dry cooker1
Cea mai recenta analiza porneste de la 19 studii efectuate in 16 tari. Persoanele care consuma acizi grasi omega-3 pot reduce riscul unui deces provocat de atac de cord, aceasta este concluzia unui nou studiu publicat in revista medicala JAMA Internal Medicine.



Acizii grasi omega -3 se gasesc in cantitati mari in anumite specii de peste, in special somonulmacroulsardinele si ansoa, scrie CSID. Romania ocupa locul trei in lume la mortalitatea din cauze cardiovasculare, in conditiile in care, conform statisticilor, doua decese din trei sunt provocate de afectiuni ale inimii si ale vaselor de sange. In Romania au loc, anual, 250.000 de decese, dintre care 150.000 sunt cauzate de bolile cardiovasculare, arata datele Fundatiei Romane a Inimii. Barbatii au un risc cardiac mai crescut in comparatie cu femeile. La fel si persoanele cu istoric familial.



Adoptarea unui regim alimentar sanatos este considerat un factor crucial cand vine vorba de reducerea riscului de a suferi un atac de cord. Mai mult, nenumarate studii sustin ca inlcuderea acizilor grasi polinesaturati omega-3 in dieta este in mod particular benefic pentru sanatatea inimii. Cu toate acestea, exista si voci care pun sub semnul intrebarii beneficiile acizilor grasi omega - 3 si sunt de parere ca suplimentele pe baza de ulei de peste (o sursa importanta de acizi grasi) nu scad riscul de a suferi de boli de inima.



Acizii grasi Omega 3 sunt considerati acizi grasi esentiali. Sunt necesari pentru sanatate, insa organismul nu ii poate produce, prin urmare trebuie procurati din alimentatie. Sursele alimentare de acizi grasi Omega 3 sunt somonul, macroul, heringul, sardinele si pastravul. Uleiul de peste contine atat acidul docosahexanoic (DHA), cat si acidul eicosapentanoic (EPA). Printre alte surse de Omega 3 se numara uleiul de ricin si de soia, semintele de in, nucile si germenii de grau.



Coordonatorul celui mai recent studiu, Liana C. Del Gobbo, cercetator la facultatea de medicina a Universitatii Stanford din California si echipa sa si-au propus sa analizeze cum afecteaza acizii grasi omega – 3 sanatatea inimii.



Consumul de omega-3 este asociat cu o scadere cu 10% a mortalitatii cardiace. Cea mai recenta analiza porneste de la 19 studii efectuate in 16 tari (printre care Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Italia, Norvegia si Australia) si urmareste legatura dintre omega 3 si frecventa infarctului miocardic (pe baza unor teste de sange extinse). Acest studiu a inclus un total de 45.637 de participanti.



De-a lungul timpului, 7.973 de persoane au suferit un infarct miocardic pentru prima data, dintre care 27.681 au decedat. Cercetatorii au descoperit ca subiectii care aveau o concentratie mai mare de omega 3 in sange prezentau un risc mai scazut cu 10% a mortalitatii cardiace, fata de cei cu o concentratie scazuta de omega 3.



Cu toate acestea, echipa de cercetatori nu a gasit nicio corelatie intre markerii sanguini ai omega-3 si o reducere a riscului de infarct miocardic non-letal. Acestia atrag atentia ca aceasta lipsa sugereaza ca exista mecanisme specifice legate de o mortalitate cardiaca mai scazuta. Aceste concluzii au ramas valabile si dupa ce au fost luati in considerare o serie de factori cum ar fi: varsta subiectilor, sex, rasa/etnie, prezenta sau absenta diabetului zaharat si consumul de aspirina sau alte medicamente care reduc colesterolul.



"Aceste noi rezultate, care le includ pe cele din numeroase alte studii, furnizeaza astazi o imagine mai completa a efectului preventiv al omega-3 impotriva bolilor cardiovasculare", a declarat Liana Del Gobbo, cercetator la facultatea de medicina a Universitatii Stanford din California, unul dintre co-autorii cercetarii. "Rezultatele noastre consolideaza importanta consumului de peste si de omega-3 ca parte a unei diete sanatoase", a adaugat dr. Dariush Mozaffarian, decan al facultatii de stiinte ale nutritiei de la Universitatea Tufts din Boston, care a condus studiul.

analiza deces peste somonul macroul sardinele ansoa
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0829 (s) | 24 queries | Mysql time :0.012199 (s)