News Flash:

Echipele din Liga I au inscris 375 de goluri in cele 17 etape ale turului

18 Decembrie 2014
1261 Vizualizari | 0 Comentarii
Formatiile din Liga I au marcat 375 de goluri in cele 17 etape ale turului actualei editii de campionat, media fiind de 2,45 pe meci, informeaza, miercuri, site-ul oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal.
Cele mai multe goluri s-au inscris in etapa a VII-a, 31, in timp ce in runda a XVI-a s-au marcat cele mai putine, 13.
Conform statisticii LPF, 210 reusite au fost trecute in contul echipelor care au evoluat pe teren propriu, iar 165 au fost izbutite de formatiile oaspete. De asemenea, 179 s-au marcat in prima repriza, iar 196 in partea secunda.
Cel mai bun atac apartine liderului Steaua, cu 36 goluri, in timp ce cele mai slabe atacuri le-au avut Otelul si Rapid, fiecare cu 7 goluri inscrise.
Steaua si Dinamo sunt echipele care au marcat in cele mai multe partide, fiecare reusind sa inscrie in cate 14 jocuri cel putin un gol. La polul opus, formatia Rapid a inregistrat 12 meciuri fara gol marcat.
Steaua a avut in tur si cea mai buna aparare, doar 8 goluri primite, in schimb, cea mai slaba aparare apartine formatiei Ceahlaul, cu 32 goluri incasate.
Steaua si Petrolul sunt formatiile cu cele mai multe meciuri fara gol primit, ambele cate 10 partide, in timp ce Rapid, Ceahlaul, Gaz Metan, Concordia si FC Brasov sunt echipele cu cele mai multe partide in care au primit cel putin un gol, adica in 14 din cele 17 etape.
Cel mai rapid gol marcat ii apartine lui Adrian Mutu - secunda 59, in etapa a II-a, la partida Petrolul - FC Botosani, scor 4-1. El este urmat in aceasta ierarhie de Cristian Todea - minutul 1,05 (etapa I, FC Botosani - Gaz Metan Medias, scor 0-3) si Attila Hadnagy - minutul 1,20 (etapa a X-a, Ceahlaul Piatra Neamt - FC Botosani, scor 0-1).
Meciul cu cele mai multe goluri a fost Astra Giurgiu - Dinamo, scor 6-1, disputat in etapa a XVII-a.
155 de jucatori au marcat cel putin un gol in turul Liga I. In clasamentul golgheterilor Claudiu Keseru conduce cu 12 reusite, urmat de Toto Tamuz, Gregory Tade si Bogdan Mitrea, fiecare cu cate zece si Marian Constantinescu, cu noua.
Cele mai multe goluri intr-o singura partida le-a reusit Claudiu Keseru, cel care a marcat de sase ori in meciul din etapa a IV-a, Steaua - Pandurii, scor 6-0. El a devenit astfel primul jucator din istoria gruparii Steaua o asemenea performanta si al saselea din 1932 pana in prezent, care inscrie atatea goluri intr-un meci din Liga I.
Cel mai tanar marcator din tur a fost jucatorul formatiei Dinamo Patrick Petre (17 ani), in vreme ce fotbalistul echipei Rapid Daniel Pancu (37 de ani) a fost cel mai in varsta marcator.
Mediafax.ro 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1219 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008032 (s)