News Flash:

Echipele de salvatori au ajuns in locul unde s-a produs avalansa din Retezat

23 Aprilie 2017
1081 Vizualizari | 0 Comentarii
salvamontisti
Echipele de salvamontisti si jandarmi montani au ajuns, duminica la pranz, in locul unde s-a produs avalansa din Masivul Retezat, in urma careia Erik Gulacsi si Dor Geta Popescu si-au pierdut viata si alte cinci persoane au fost ranite.
"Echipele de salvamontisti si jandarmi montani au ajuns la fata locului si au inceput procedurile de recuperare a victimelor. Cele doua persoane decedate vor fi transportate in zona Carnic. Trupurile vor duse la Serviciul de Medicina Legala Hunedoara", a declarat seful Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.
Acesta a estimat ca va mai dura cel putin cinci ore pana cand echipele formate din cei 18 salvamontisti si cinci jandarmi montani vor reusi sa ajunga la Carnic, unde sunt asteptati de masinile ce vor prelua victimele. 
Inspectoratul Judetean de Jandarmi (IJJ) Hunedoara a informat ca actiunea se desfasoara in conditii extrem de dificile, din cauza traseului montan accidentat, acoperit cu zapada afanata, dar si a vremii neprielnice. De altfel, pentru zona montana a fost emisa o atentionare meteo cu privire la intensificari ale vantului, care la rafala va atinge 75 — 80 km/h. 
Doi adolescenti cu varstele de 13 si 14 ani si-au pierdut viata, iar alte cinci persoane au fost ranite in urma avalansei care s-a produs sambata dupa amiaza in zona Saua Bucurii—Poiana Pelegii.
Salvamontistii si jandarmii montani au avertizat, cu doua zile inainte, asupra riscului iminent de avalansa in masivele Retezat si Parang, dupa ce la munte a nins, iar stratul de zapada depasea un metru la peste 1.800 de metri altitudine.
AGERPRES

masivul retezat
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1193 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006381 (s)