News Flash:

Ecaterina Andronescu cere retragerea lui Liviu Dragnea de la sefia PSD

15 August 2018
717 Vizualizari | 0 Comentarii
ecaterina andronescu

Senatorul PSD, Ecaterina Andronescu, a cerut, marti, intr-o scrisoare deschisa adresata membrilor PSD, ca liderul social-democrat Liviu Dragnea sa se retraga din fruntea partidului, altfel PSD va pierde guvernarea, precum si pregatirea unui guvern PSD de „super profesionisti”.


Andronescu afirma ca PSD trebuie sa salveze atat tara cat si partidul „de la un dezastru major” spre care se indreapta „vertiginos”.

„Urgenta si dramatismul acestor zile fierbinti de august, cand ne aflam deja in al 12-lea ceas, cand inca mai putem face ceva pentru a ne salva ca tara si ca partid de la un dezastru major, spre care ne indreptam vertiginos, ca membru loial al PSD, ca profesor si ca cetatean al Romaniei, fac un apel cat se poate de responsabil la toti colegii factori de decizie in acest moment ai PSD, la toti cei care odata au ocupat asemenea pozitii in PSD si la Presedintele actual al PSD domnul Liviu Dragnea „sa nu dam foc" tarii si PSD-ului. Ceea ce se intampla in acest moment in PSD si in tara nu este in regula, s-a mers si s-a ajuns totusi prea departe, iar noi, cei din PSD, ca partid de guvernare, ne place sau nu, va trebui la un moment dat sa decontam absolut toate facturile acestei situatii critice. Nu ne putem ascunde tot timpul de responsabilitate si sa dam vina pe altii. Noi am fost votati sa guvernam, nu sa ne plangem si sa dam vina pe altii, avem obligatia fata de tara si fata de toti membrii PSD sa fim un partid responsabil si sa nu ii dezamagim", potrivit senatorului PSD.

In scrisoare, Andronescu mai afirma ca Guvernul Dancila nu reprezinta PSD.
„Dragi colegi din PSD, va rog sa fim obiectivi si realisti. Nu intamplator am ajuns in aceasta situatie. De cand exista partidul acesta, noi am avut cele mai profesioniste guverne, iar in componenta lor au facut parte cei mai buni experti si profesionisti din tara. Partidul a avut si are resurse umane de foarte mare calitate si specialisti adevarati, dar din nefericire componenta actualului guvern nu este expresia PSD-ului si nu reprezinta nivelul si capacitatea profesionistilor din partidul nostru. Se poate compara acest guvern cu guvernele anterioare ale PSD-ului? Se poate compara acest guvern cu guvernele Vacaroiu, Nastase sau Ponta? Nu, in niciun caz. Acest guvern nu ma reprezinta nici pe mine, nici pe dumneavoastra, dragi colegi, nici PSD-ul, nici Romania. Acest guvern este expresia unei singure persoane, ceea ce nu este in regula. In acest moment dam motive si ocazii gratuite opozitiei si adversarilor nostri politici sa ne atace si, ce este si mai dureros, dam motive solide poporului sa se alieze cu adversarii nostri politici si sa se ridice impotriva noastra", a precizat aceasta.

In acest sens, Andronescu afirma ca PSD trebuie sa ia „urgent" doua decizii: sa propuna „un guvern PSD de super profesionisti", iar liderul PSD Liviu Dragnea sa se retraga din fruntea partidului.

„1. Sa venim in cel mai scurt timp cu un Prim-ministru si un guvern PSD de super profesionisti si sa guvernam tara, iar partidul are suficienti specialisti pentru un asemenea guvern. 2. Pentru binele Romaniei si pentru binele PSD-ului, presedintele partidului trebuie sa faca un pas in spate, sa dea dovada de responsabilitate si maturitate si sa faca un act de mare curaj si demnitate politica si sa se retraga din fruntea partidului. Motivele sunt suficiente, le stim cu totii si nu le voi expune acum. Daca lucrurile acestea nu se vor intampla acum, urgent, vom pierde guvernarea, iar noi ca partid vom ajunge la dezastru, iar in locul unui guvern PSD de profesionisti, pe care am putea sa il avem, ne vom trezi iar cu un guvern de amatori, cum am mai avut, iar tara, in an de Centenar, se va duce si ea inspre prapastie, spre disperarea noastra si bucuria multora care nu ne vor puternici, uniti si consolidati in slujba Romaniei", a conchis senatorul PSD.

Lider PSD, despre scrisoarea lui Andronescu: Se pune in slujba adversarilor partidului

Presedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat marti, pentru MEDIAFAX, ca senatorul social-democrat Ecaterina Andronescu s-a pus "in slujba adversarilor consacrati ai PSD" prin faptul ca a cerut intr-o scrisoare deschisa retragerea lui Liviu Dragnea din fruntea partidului.

"Am inteles ca scrisoarea se cheama «S.O.S PSD» si, imediat, foarte ingrijorat, m-am intrebat daca dna Andronescu este pe mare, pentru ca altminteri cred ca erau niste formule mai bune de a comunica aceste ganduri in cadrul PSD, discutand cu colegii aceste aspecte, propunandu-le ceva acelora cu care a colaborat si din partea carora s-a bucurat de multa pretuire si apreciere. Nu sunt oameni in PSD care sa nu respecte o persoana prestigioasa cum este dna Andronescu. Dar iata ca si persoanele acestea cu un prestigiu foarte ridicat, care au onorat PSD cu functii in Executiv, la un moment dat au niste iesiri prin care se pun in slujba adversarilor recunoscuti ai PSD-ului si consacrati de multa vreme", a declarat liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, marti pentru agentia de presa MEDIAFAX.

Potrivit liderului PSD Vaslui, demersul lui Andronescu reprezinta o incercare de a "scufunda barca".

"Pana la urma, oamenii pot sa se exprime cum vor si nu putem sa-i impiedicam. Totusi, cred ca ar fi bine ca aceia dintre oamenii care s-au remarcat in PSD de-a lungul timpului sa nu fie chiar ei cei care sa incerce sa scufunde barca acum", a completat Buzatu despre scrisoarea fostului ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu.

Manda: Afirmatiile lui Andronescu, nepotrivite. O fi vreo suparare ca nu mai este vicepresedinte PSD

Presedintele filialei PSD Dolj, Claudiu Manda, a declarat, marti, pentru MEDIAFAX, ca sunt "nepotrivite" afirmatiile senatorului social-democrat Ecaterina Andronescu facute in scrisoarea deschisa prin care ii cere demisia liderului formatiunii, 

"Tocmai am avut Congres in care si dna Andronescu a candidat. Cred ca membrii PSD i-au spus dnei Andronescu care este echipa pe care si-o doresc. O respect pentru varsta si experienta pe care le are, dar consider nepotrivite afirmatiile domniei sale. O fi vreo suparare ca nu mai este vicepresedinte", a declarat Claudiu Manda, pentru MEDIAFAX.

Liderul PSD Dolj i-a transmis Ecaterinei Andronescu faptul ca Guvernul este campion in UE la cresterea economica in trimestrul al doilea.

"Poate intelege dna Andronescu ca in trimestrul II fata de trimestrul I avem cea mai mare crestere economica din Uniunea Europeana, am vazut astazi datele Eurostat. Banuiesc ca o fi de rau treaba asta", a completat Manda.

Senator PSD: E ridicol si absurd ca Andronescu solicita inlocuirea Guvernului

Senatorul PSD Liviu Pop a catalogat, marti, ca fiind "ridicol" si "absurd" faptul ca senatorul social-democrat Ecaterina Andronescu cere inlocuirea Cabinetului Dancila in ziua in care Eurostat a anuntat ca Romania are cea mai mare crestere economica semestriala din Europa.

"E ridicol cum doamna Andronescu avertizeaza asupra unui asa-zis dezastru pentru tara si partid tocmai in ziua in care Eurostat a anuntat public ca Romania are cea mai mare crestere economica trimestriala ( +1,4% crestere PIB trim 2 vs trim 1 2018) din Europa. E de asemenea absurd ca solicita inlocuirea unui guvern care a adus o crestere de 14% a salariului mediu in prima jumatate a acestui an, a determinat infiintarea a aproape 90 000 de noi locuri de munca, a adus somajul la cea mai scazuta cota istorica si a determinat investitii straine directe cu 30% mai mari decat anul trecut – 2,19 vs 1,69 miliarde de euro", a scris Liviu Pop, fostul ministru al Educatiei, marti pe Facebook.

Liviu Pop a adaugat ca cei care vor inlocuirea Guvernului sunt "sorosistii si exponentii sistemului ocult de putere".

"Unde e dezastrul? In cresterea pensiilor? A puterii de cumparare? A dezvoltarii sustinute a productiei industriale? Ori in apararea drepturilor si libertatilor fundamentale, a asigurarii unei reale independente a Justitiei prin reformare profunda a legilor aplicabile? Ce motive reale sunt pentru ca acest guvern performant sa fie inlocuit? Pentru ca asa vor sorosistii si exponentii sistemului ocult de putere, incapabili sa obtina legitimitatea si increderea romanilor prin vot democratic?", a conchis Pop.

PSD Suceava despre Andronescu: Frustrare sau incapacitate de a percepe corect realitatea

Organizatia judeteana PSD Suceava a transmis, marti, ca solicitarile senatorului social-democrat Ecaterina Andronescu privind inlocuirea Guvernului si a presedintelui PSD demonstreaza "frustrarea" de a nu face parte din Executiv sau "instalarea unei incapacitati de a percepe corect realitatea".

"In 1989 poporul roman si-a castigat dreptul de a trai intr-un regim democratic. Democratia inseamna alegeri libere, pluripartitism, dreptul si obligatia guvernarii pentru cei care castiga alegerile electorale. Alianta PSD-ALDE a fost desemnata prin votul romanilor, exprimat liber si democratic in decembrie 2016, sa guverneze tara. PSD-ALDE si-a asumat aceasta guvernare care a facut ca Romania sa inregistreze in acesti doi ani una din cele mai mari cresteri economice din Europa. Salariile si pensiile au crescut ritmic si sustinut, turismul intern a atins cote fara precedent in aceasta vara - fapt ce demonstreaza cresterea nivelului de trai, sunt in derulare programe guvernamentale de dezvoltare a comunitatilor locale, de curand s-a efectuat o rectificare bugetara pozitiva. In acest context interventia unui parlamentar PSD care cere demisia acestui guvern demonstreaza frustrarea ca nu a putut face parte din acest executiv (frustrare manifestata si in alte randuri) sau poate doar instalarea unei incapacitati, scuzabile dintr-un anumit punct de vedere, de a percepe corect realitatea. De asemenea consideram ca fiind tot o forma de manifestare a frustrarii solicitarea aceluiasi parlamentar ca presedintele PSD, ales de toti membrii acestui partid, sa demisioneze", a transmis PSD Suceava, pe Facebook.

Senatorul PSD, Ecaterina Andronescu, a cerut, marti, intr-o scrisoare deschisa adresata membrilor PSD, ca liderul social-democrat Liviu Dragnea sa se retraga din fruntea partidului precum si pregatirea unui guvern PSD de "super profesionisti", altfel partidul va pierde guvernarea.

Andronescu afirma ca PSD trebuie sa salveze atat tara cat si partidul "de la un dezastru major" spre care se indreapta "vertiginos".

"Urgenta si dramatismul acestor zile fierbinti de august, cand ne aflam deja in al 12-lea ceas, cand inca mai putem face ceva pentru a ne salva ca tara si ca partid de la un dezastru major, spre care ne indreptam vertiginos, ca membru loial al PSD, ca profesor si ca cetatean al Romaniei, fac un apel cat se poate de responsabil la toti colegii factori de decizie in acest moment ai PSD, la toti cei care odata au ocupat asemenea pozitii in PSD si la Presedintele actual al PSD domnul Liviu Dragnea "sa nu dam foc" tarii si PSD-ului. Ceea ce se intampla in acest moment in PSD si in tara nu este in regula, s-a mers si s-a ajuns totusi prea departe, iar noi, cei din PSD, ca partid de guvernare, ne place sau nu, va trebui la un moment dat sa decontam absolut toate facturile acestei situatii critice. Nu ne putem ascunde tot timpul de responsabilitate si sa dam vina pe altii. Noi am fost votati sa guvernam, nu sa ne plangem si sa dam vina pe altii, avem obligatia fata de tara si fata de toti membrii PSD sa fim un partid responsabil si sa nu ii dezamagim", potrivit senatorului PSD.

Deputat PSD despre scrisoarea Ecaterinei Andronescu: Orgolii inevitabile la acest nivel

Description: Deputatul PSD Hunedoara, deputatul Laurentiu Nistor, a transmis, marti, ca Guvernul este performant pentru ca este sustinut de un partid care isi face treaba si nu exista niciun motiv pentru schimbari la nivelul conducerii partidului, raspunzand astfel scrisorii Ecaterinei Andronescu.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, marti, de deputatul PSD Laurentiu Nistor, nu exista niciun motiv pentru schimbari la nivelul conducerii PSD.

„Avem un Guvern performant, tocmai pentru ca este sustinut de un partid care isi face treaba, in baza unui program de guvernare foarte competitiv. Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost ales direct de catre colegii nostri. Nu trebuie sa uitam faptul ca, tocmai sub aceasta conducere, a lui Liviu Dragnea, PSD a obtinut cele mai bune rezultate electorale in istoria recenta a partidului. Un rezultat electoral care ne-a permis sa putem pune in aplicare un program de guvernare cu performante economice remarcabile si cresteri consistente ale bunastarii generale. Acest Guvern, sustinut de PSD, sub conducerea lui Liviu Dragnea, a adus o crestere de 14% a salariului mediu in prima jumatate a acestui an, a determinat infiintarea a aproape 90 000 de noi locuri de munca, a adus somajul la cea mai scazuta cota istorica si a determinat investitii straine directe cu 30% mai mari decat anul trecut - 2,19 vs 1,69 miliarde de euro”, a transmis deputatul PSD, lider al PSD Hunedoara.

Despre scrisoarea Ecaterinei Andronescu, Nistor spune ca este vorba de „orgolii”, pe care le considera „inevitabile” la intr-un partid precum PSD.

„Ecaterina Andronescu a fost un om de partid, un om care a sustinut mereu unitatea si stabilitatea. Dar asa cum ne-am obisnuit, PSD este un partid mare, cu orgolii pe masura, iar astfel de evenimente, cum este si scrisoarea doamnei senator, sunt inevitabile la acest nivel. Consideram ca numai impreuna putem gasi cele mai bune solutii si ca in acest moment orice schimbare la nivelul partidului destabilizeaza guvernarea. O guvernare eficienta, care trebuie lasata sa isi duca la bun sfarsit proiectele”, a mai spus Nistor.

Andronescu, catre Liviu Pop: Ma simt jignita de dumneavoastra cu apelativul "sorosista"

"Eu am vrut sa trag un semnal pentru colegii din partid. Am considerat ca e bine sa vorbesc despre aceste lucruri. Astazi ati afirmat un lucru care este extrem de grav, ca sunt sorosista. Cred ca nu trebuia sa exprimati ce ati exprimat la adresa mea. Mi-a provocat amaraciune. Eu chiar ma simt jignita de dumneavoastra cu apelativul «sorosista».Puteti sa spuneti pe ce va bazati cand spuneti lucrul acesta, cand eu mi-am luat toate zoaiele pamantului? Dumneavoastra credeti ca mi-as dori sa fac rau partidului? Dar dumneavoastra vedeti doar ce va place. Nu am atacat in nicio propozitie partidul, dimpotriva mi-am exprimat ingrijorarea pentru scaderea in sondaje a partidului", a declarat, marti seara, senatorul Ecaterina Andronescu, intr-o emisiune difuzata de Romania Tv.

In replica, senatorul social-democrat Liviu Pop i-a reprosat Ecaterinei Andronescu ca nu si-a exprimat nemultumirile in interiorul PSD si a preferat sa isi spele rufele in public.

"In primul rand, aceste lucruri trebuiau discutate in interiorul partidului. Parerea mea e ca prima data spal rufele acasa, dar pana atunci nu cred ca putem iesi in spatiul public cu pareri impotriva partidului. Puteati sa discutati in interiorul partidului lucruri care tin de sondaje. Eu cred ca daca avem o problema in partid, haideti sa o rezolvam in partid. Acesta este crezul meu. Doamna nu e in regula ca senator al PSD sa iesiti sa atacati conducerea partidului si Guvernul. Nu am fost niciodata in Guvernul Romaniei pe persoana fizica. Daca cineva intelege ca votul majoritatii decide, cred ca vom putea merge mai departe. Eu nu am fost niciodata pe persoana fizica in Guvernul Romaniei. Este o decizie a majoritatii, pentru ca de aceea ne-au ales romanii in 2016. Eu nu am dat replici taioase. Eu nu am jignit si nu o sa jignesc niciodata. Nu am jignit pe absolut nimeni si sunt convins ca in momentul cand vom avea un dialog vom gasi o solutie", a spus fostul ministrul al Educatiei, Liviu Pop, intr-o interventie telefonica la aceeasi emisiune difuzata de Romania Tv.

Acesta a adaugat ca nu are ce sa reproseze liderului PSD, Liviu Dragnea.

"In momentul de fata nu am ce sa reprosez conducerii partidului. Din punctul meu de vedere echipa PSD a castigat absolut toate bataliile, avandu-l in frunte pe Liviu Dragnea", a completat Pop.

Liviu Pop a catalogat, marti, ca fiind "ridicol" si "absurd" faptul ca senatorul social-democrat Ecaterina Andronescu cere inlocuirea Cabinetului Dancila in ziua in care Eurostat a anuntat ca Romania are cea mai mare crestere economica semestriala din Europa. Senatorul PSD, Liviu Pop, a mai spus ca cei care vor inlocuirea Guvernului sunt "sorosistii si exponentii sistemului ocult de putere".


liviu dragnea andronescu guvernul dancila
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1231 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007540 (s)