News Flash:

Ebola si leucemiile acute, incluse in programele nationale de sanatate

10 Octombrie 2014
618 Vizualizari | 0 Comentarii
Combaterea infectiilor cu virusul Ebola, interventiile in cazul acestora si diagnosticarea leucemiilor acute vor fi incluse in programele nationale de sanatate, conform unui proiect de hotarare de guvern pus in dezbatere publica de Ministerul Sanatatii (MS).
Proiectul de act normativ, aflat in dezbatere publica pana la 20 noiembrie, vizeaza modificarea si completarea anexei la Hotararea Guvernului nr. 124/2013 privind aprobarea programelor nationale de sanatate pentru 2013 si 2014.
Prin acest proiect, sustin initiatorii sai, se asigura cadrul legal pentru punerea in aplicare in cadrul Programului national de supraveghere si control al bolilor transmisibile prioritare a unui obiectiv strategic din domeniul prevenirii si cresterii capacitatii de interventie in combaterea infectiilor cu virus hemoragic Ebola prin amenajarea spatiului necesar instalarii formatiunii medicale ROL 2, precum si asigurarea cheltuielilor de intretinere si functionare a acesteia.
De asemenea, luand in considerare progresele inregistrate in ultimele decenii in diagnosticul si tratamentul leucemiilor acute, precum si faptul ca investigatiile prin flowcitometrie, explorare citogenetica si biomoleculara sunt indispensabile unui diagnostic corect, ce sta la baza tratamentului modern, personalizat, promovat in oncohematologia din tara noastra, se propune includerea in cadrul Programului national de oncologie finantat din bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate a unui subprogram nou, intitulat "Subprogramul de diagnostic imunofenotipic, citogenetic si biomolecular al leucemiilor acute, se mai precizeaza in nota de fundamentare a proiectului. Mediafax.ro

ministerul sanatatii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1319 (s) | 34 queries | Mysql time :0.036280 (s)