News Flash:

E mai bine sa tragi frana de mana sau e suficient sa lasi masina in viteza pe timp de iarna?

5 Ianuarie 2017
1349 Vizualizari | 0 Comentarii
frana de mana
Multi dintre conducatorii auto nu sunt convinsi daca atunci cand este parcat, automobilul ar trebui sa aiba frana de mana trasa sau e suficient sa fie in viteza.
Unii dintre conducatorii auto prefera sa bage automobilul in viteza a I-a sau a-II-a si sa traga si frana de mana, scrie auto-bild.ro. Dar, procedeaza acestia corect?
Conform specialistilor, la masinile care au cutie de viteze manuala, este indicat sa actionam frana de mana (de stationare) atunci cand temperatura exterioara este pozitiva, adica peste 0 grade Celsius. Daca exista un risc de ger peste noapte sunt sanse ca sa inghete cablul franei de mana, astfel ca ar fi mai bine ca aceasta sa nu fie actionata. In cazul in care frana se blocheaza, mecanicii recomanda stropirea etrierelor sau a tamburilor cu apa calda. Totusi, nu uita ca apa aceea poate ingheta, motiv pentru care trebuie sa faci un drum ceva mai lung pentru a te asigura ca aceasta s-a evaporat complet.
In ceea ce priveste automobilele cu cutie de viteza automata, frana de mana trebuie trasa tot timpul in orice anotimp. Apoi, abia dupa ce este trasa frana, levierul cutiei trebuie pus in pozitia Park.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1176 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006921 (s)