CHEC CU VISINE: IESE UMED SI FRAGED LA INTERIOR, IAR GUSTUL E DE VIS. CEL MAI BUN CHEC DIN LUME
TIMPI DE PREPARARE
Timp de preparare: 30 min
Timp de gatire: 30 min
Gata in: 60 min
INGREDIENTE
2 oua
6 linguri ulei
2 pliculete zahar vanilat
8 linguri lapte
coaja rasa de la o lamaie
10 linguri zahar
250 g faina
1 praf de sare
1 plic praf de copt
400 g visine fara samburi
1 lingura pesmet
PREPARARE
1. Se pun toate ingredientele intr-un castron si se amesteca pana nu mai sunt cocoloase, se adauga praful de copt stins in zeama de lamaie si se incorporeaza in aluat.
2. Se toarna in tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se pun deasupra visinele care au fost curatate de samburi si trecute prin pesmet ca sa nu lase zeama in compozitie
3. Se incinge cuptorul si se baga tava ca sa creasca. Se lasa 10 minute la foc mare dupa care se tine la foc mic si se verifica dupa aproximativ 20 minute cu o scobitoare daca s-a facut.
4. Se scoate din cuptor, se lasa la racit si daca doresti se poate pudra cu zahar.
Comentarii (0)