Ingrediente
..
– 2 kg de mere, decojite s fara samburi,
– zahar pentru caramelizat si tapetat forma de tort,
– gem de prune (sau de care aveti) pentru umplut merele,
– margarina pentru ap pune peste mere(vezi foto)
Pandispan:
– 3 oua,
– 75 gr zahar,
– 65 gr faina,
– un praf de sare,
– un praf de copt stins
Se caramelizeaza zaharul in forma tortului, se pun merele (vezi poza) si se dau la cuptor pana se inmoaie merele.
Intre timp se face pandispanul: galbenusurile se freaca cu zaharul si praful de sare, apoi praful de copt stins, faina si albusurile batute spuma.
Se toarna peste merele scoase din cuptor si … din nou la …caldurica
Se coace foarte repede, la 180 grade, asa ca nu uitati de cuptor. Ochii pe el
Se scoate si se rastoarna pe platoul pe care il servim. Se poate decora dupa preferinta.
Eu am pus ciocolata si frisca
Comentarii (0)