News Flash:

E.Coli si stafilococ, depistate in branza de la cantina Scolii Nr. 16 din Pitesti

10 Martie 2016
1159 Vizualizari | 0 Comentarii
branza cas
Directorul Directiei Sanitar Veterinare Arges, Daniel Lupu, a declarat ca, potrivit rezultatelor partiale ale institutiei pe care o conduce, in branza servita elevilor in cantina Scolii Nr. 16 din Pitesti au fost depistate bacteria E.Coli si stafilococ.
"Referitor la cazurile de suspiciune de toxiinfectie alimentara la Scoala 16, avem rezultatele preliminare la probele de alimente pe care DSVSA le-a recoltat. Avem la proba de telemea de vaca stafilococ si E.Coli. Se suspicioneaza toxiinfectia alimentara cu herotoxina produsa de Escherichia Coli si de catre stafilococ. Atat probele analizate cat si tulpinile sunt trimise la Bucuresti pentru confirmare. Vorbim despre E.Coli si despre stafilococ. Branza a fost procurata de la un depozit alimentar, iar depozitul alimentar s-a aprovizionat de la o societate din Ardeal", a declarat, pentru MEDIAFAX, Daniel Lupu, directorul Directiei Sanitar Veterinare Arges.
Sambata si duminica, 36 de copii s-au prezentat in spitalele din Arges dupa ce joi au mancat la cantina Scolii 16 din Pitesti mamaliga cu branza si carne de pui. Toti au acuzat o stare generala de rau, febra, varsaturi si scaune diareice. Joi, 20 de copii mai erau internati in unitatile spitalicesti din judetul Arges.
Mancarea a fost pregatita intr-un spatiu din curtea scolii al carui teren apartine unitatii de invatamant, de catre societatea cu care Scoala 16 din Pitesti are un contract din anul 2008 in acest sens.
Patronul cantinei Scolii Nr 16 din Pitesti a fost amendat cu 4.000 de lei, pentru nepastrarea probelor, neefectuarea corespunzatoare a triajului personalului si pentru ca angajatii nu purtau manusi. Cantina a fost inchisa de pe 6 martie.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1157 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005875 (s)