News Flash:

E bine sau nu sa torni bere la radacina plantelor, in ghiveci

22 Aprilie 2018
1052 Vizualizari | 0 Comentarii
bere 1

Specialistii au studiat mult timp efectele pe care berea le are asupra plantelor. Exista adepti ai gradinaritului bio care sustin ca florile vor creste mai mari si mai frumoase daca sunt fertilizate cu bere. De cealalta parte, alti secialisti considera ca riscurile folosirii berii in gradinarit sunt mai mari decat beneficiile.

Berea contine, pe langa apa, vitamine, acid carbonic, glucide si aminoacizi, substante pe care plantele le consuma si care le ajuta. Unele nu pot fi preluate direct de planta, ci dupa ce au fost transformate de bacteriile din sol. Exista riscul ca berea sa devina un mediu propice de inmultire nu numai pentru bacteriile benefice, ci si pentru cele patogene.

Mult mai multe beneficii are berea daca e folosita pentru curatarea plantelor de apartament. Frunzele vor capata luciu si li se va improspata culoarea, daca le stergeti usor cu o carpa de bumbac, imbibata intr-un amestec de apa cu bere.

Proportia este de 1:1 – o parte bere, o parte apa. Cu acest amestec se sterg frunzele, pe ambele fete. E important ca substanta sa ajunga si pe spatele frunzelor pentru ca la unele plante porii de respiratie si asimilare se afla masiv pe partea dorsala.

Nu trebuie abuzat insa de acest procedeu. Un tratament la inceput si la final de vara este suficient. In rest, frunzele pieloase de genul Ficusului se pot curata doar cu apa.

Daca se abuzeaza de folosirea berii materiile organice se depun pe frunze, iar acestea devin mai sensibile la atacul unor bacterii patogene sau a unor insecte.

Cu succes este folosita berea si pentru combaterea melcilor si a limacsilor. Puneti in gradina din loc in loc vase pe care le umpleti cu bere. Melcii vor alege berea in detrimentul plantei.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1135 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005138 (s)