News Flash:

Dupa ce citesti acest articol nu vei mai arunca cojile de mandarine

3 Decembrie 2017
2434 Vizualizari | 0 Comentarii
coji

Pentru ca sunt de mici dimensiuni, probabil mananci mai multe la o singura masa. Astfel, raman numroase coji pe care ar fi bie sa nu le arunci. Una dintre intrebuintarile mai putin obisnuite ale cojilor de mandarine este folosirea lor pe post de odorizant de camera. Pe langa ca miroase frumos, tine la distanta insectele.

De asemenea, cojile de mandarine sunt considerate un ingredient esential in prajituri si tarte, datorita aromei lor foarte puternice, precum si unul dintre cele mai bune alimente din care sa prepari dulceata. Exista si persoane care o utilizeaza destul de des pentru a prepara ceaiuri sau ca aroma in diferite mancaruri. In mod exceptional, cojile de mandarine au proprietatea de a scadea nivelul colesterolului din sange.
Studii recente au aratat ca aceste fructe exotice pot preveni aparitia cancerului de ficat si a altor boli grave.

Efectele benefice ale cojilor de mandarine

Coaja de citrice (portocale, lamai, mandarine, clementine etc.) contine foarte multi nutrienti precum vitamina C, riboflavina, tiamina, niacina, folat, vitaminele B5, B6 si A, fier, magneziu, potasiu, fosfor, zinc, cupru si seleniu. Aceasta contine si o cantitate mare de antioxidanti precum hesperidina.

Consumul de citrice si coaja de citrice are efecte benefice in special asupra sistemului cardiovascular, protejeaza organele si tesuturile de radicalii liberi, poate influenta pozitiv glicemia, colesterolul si trigliceridele etc. Pentru cei cu digestia grea sau cu constipatie consumul cojilor de citrice poate reprezenta o solutie salvatoare. Prin continutul ridicat de flavonoizi si fitonutrienti cojile de citrice calmeaza durerile si infectiile intestinale.

Efectele pozitive sunt multiple, insa nu trebuie sa exagerati cu consumul citricelor si al cojilor. Incercati sa diversificati si sa consumati cat mai multe tipuri de fructe. Daca raciti des ori copiii dumneavoastra fac frecvent infectii respiratorii, atunci cresteti consumul de citrice, utilizand si coaja acestora.

ATENTIE! Una dintre substantele care se regasesc pe coaja citricelor este E230 (bifenil – conservant), pesticid care impiedica dezvoltarea mucegaiurilor pe coaja fructelor.

Testele de laborator au demonstrat ca poate provoca singerari interne, daca este ingurgitat in concentratii mari, si boli de piele. De asemenea, E 231 (Ortofenilfenol), conservant de suprafata, poate produce alergii la contactul cu pielea, mai ales la copii. De altfel, cele doua substante au fost interzise in SUA si in Australia.


mandarine
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1128 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004800 (s)