News Flash:

Dumitru Dragomir, trimis in judecata in dosarul privind vanzarea drepturilor TV pentru meciuri

11 Noiembrie 2014
1136 Vizualizari | 0 Comentarii
Fostul sef al LPF, Dumitru Dragomir, a fost trimis in judecata, alaturi de peste 40 de persoane, pentru evaziune, delapidare si spalare de bani, cu un prejudiciu de circa 5,4 milioane de euro, Dragomir fiind acuzat si de nereguli in legatura cu vanzarea drepturilor TV pentru meciuri de fotbal.
Potrivit procurorilor Parchetului de pe langa Tribunalul Capitalei, reteaua evazionista vizata in acest dosar a functionat timp de cinci ani, intre 2009 si 2014, fiind folosite 17 societati comerciale de tip "fantoma". Anchetatorii descriu, in actul de sesizare a instantei, modul in care a functionat aceasta retea si spun ca mecanismul infractional a fost unul impartit in cinci etape.
Astfel, o parte dintre inculpatii din dosar, in calitate de administratori ai mai multor societati comerciale, au inregistrat, in documentele contabile ale acestor firme, operatiuni fictive constand in achizitii nereale de bunuri si servicii.
Pentru a se ascunde provenienta ilicita a sumelor rezultate din evaziune, acestea au fost transferate, in mod succesiv, in conturile bancare ale celor 17 firme "fantoma", sumele inscrise in facturile fictive emise de catre acestea din urma. Banii au fost retrasi, uterior, in numerar cu ajutorul altor persoane implicate in dosar si au fost restituite "la sacosa" inculpatilor care au dispus anterior plata acestora, dupa perceperea, in prealabil, de catre alte doua persoane a unui comision cuprins intre 6% si 8%. Mediafax.ro

dragomir drepturilor tv
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1227 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007745 (s)