News Flash:

Drumul de la autostrada la Timisoara ce trece prin Dumbravita va fi largit la patru benzi

1 Septembrie 2016
1161 Vizualizari | 0 Comentarii
legatura
Presedintele Consiliului Judetean Timis, Sorin Grindeanu, a propus largirea la patru benzi a drumului care porneste de la descarcarea de pe autostrada de la Giarmata catre Timisoara, prin Dumbravita. Adrian Pascuta, consilier judetean PNL, a organizat marti o dezbatere publica in Dumbravita, pe marginea acestui subiect, unde locuitorii comunei de langa Timisoara au cerut chiar blocarea proiectului si organizarea unui referendum. Proiectul nu a fost blocat, ba din contra, a fost votat in unanimitate de consilierii judeteni din Timis.
Proiectul va fi realizat pe fonduri europene, care trebuie accesate pana in data de 16 noiembrie. Proiectul presupune largirea la patru benzi a drumului care pleaca de la descarcarea de pe autostrada de la Giarmata, trece prin Dumbravita si ajunge la sensul de la intrare in Timisoara, de la Kaufland. Consilierii judeteni din Timis au avut miercuri, 31 august, pe ordinea de zi, proiectul referitor la aprobarea pregatirii si promovarii proiectului de investitie si cel privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenti documentatiei de avizare pentru lucrari de interventii si declansarea procedurii de expropriere a imobilelor situate pe amplasamentul lucrarii de utilitate publica. Desi unii consilieri au avut opinii impotriva proiectului, acesta a fost votat in unanimitate.
„Nu e normal ca in acest moment sa avem un oras de marimea Timisoarei care sa fie legat intr-un mod absolut indecent de autostrada. Avem in acest moment un drum care leaga Timisoara de autostrada, cel despre care vorbim. Problema este cum facem in continuare: pe doua benzi sau pe patru benzi, fara a transforma Dumbravita intr-o comuna de pe DN1. Nu eu am facut traseul autostrazii. Cum de a ajuns autostrada sa fie la 20 de kilometri de oras? Asta este o discutie pe care merita sa o avem? Aradul are patru descarcari. Acum incercam sa gasim variante. Una dintre ele este cea data de CNADNR, cu descarcarea de la Sanandrei, dar nu poate sa fie legata Timisoara intr-o singura varianta in mod decent de autostrada. Aveam aceasta legatura, ne dorim sa se desfasoare in mod decent, pe patru benzi. Eu inteleg dorintele cetatenilor din Dumbravita. Una din conditiile pe care le-am cerut celor care au facut proiectul a fost aceasta: nu vreau sa transformam Dumbravita intr-o comuna de pe DN1, prin care sa se treaca pe pasarela. Sunt prevazute cinci sensuri giratorii pe trei kilometri”, a spus presedintele Consiliului Judetean Timis, Sorin Grindeanu.
S-au propus si alte variante de traseu, dar a ramas cel direct, prin Dumbravita. Grindeanu le-a spus consilierilor judeteni, in plenul de miercuri, ca s-au discutat si celelalte variante, scrie tion.ro.
„Daca dumneavoastra credeti ca solutia e sa facem alte lucruri, o sa vina cei care stau pe langa padure si vor spune ca nu sunt de acord cu varianta aceea. Am discutat cu domnul primar Nicolae Robu referitor la varianta strazii Petre Tutea. Domnul Robu m-a asigurat ca sustine acest proiect in forma actuala. Sigur ca trebuie sa tinem cont de diverse aspecte, hai sa nu mai inventam coada la pruna si sa incercam sa mergem intr-un anumit ritm. Avem termen 16 noiembrie pe axa 6.1, pe POR, unde putem depune asemenea proiecte. Ii asigur pe cetatenii din Dumbravita ca lucrurile, la fel cum se desfasoara acum, se vor desfasura in viitor, doar ca nu pe doua sau trei benzi, ci pe patru, intr-un mod decent, fara trafic greu. Hai sa mergem cu viteza potrivita, eu cred ca e bine ca in orasul nostru sa mai fie inca doua conexiuni care sa ne lege de autostrada. Cei de la Arad isi folosesc autostrada ca si centura. La noi s-au dus cu 20 de kilometri de oras datorita intereselor imobiliare ale unora si altora”, a spus Grindeanu.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1231 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004700 (s)