News Flash:

Drojdia de bere, un leac pentru foarte multe boli

20 Septembrie 2015
1342 Vizualizari | 0 Comentarii
drojdie

In iarna anului 1898, inginerul german Wolfgang Schulze a ramas sa munceasca în laboratoarele fabricii de bere în care lucra pana dupa lasarea întunericului. Dupa ce si-a încheiat treaba, a stins lumina de la biroul sau si cand se îndrepta spre iesire, a vazut un fenomen uluitor: vasele în care se afla drojdia de bere iradiau o lumina fluorescenta. Din momentul acela, inginerul german a început sa studieze asiduu drojdia de bere, care era considerata pana atunci doar un reziduu. Surprizele nu au întarziat sa apara. 
 
La scurt timp dupa începerea experimentelor, Schulze a descoperit ca substanta aceea pastoasa maronie avea o multime de beneficii pentru sanatate: aplicata pe piele, drojdia de bere vindeca foarte rapid ranile, iar administrata intern scurta convalescenta. Chiar si animalele slabite se înzdraveneau ca prin farmec atunci cand erau tratate cu substanta respectiva. Incurajat de aceste rezultate, inginerul si-a tratat cu drojdie sotia bolnava de cancer si boala nu a mai progresat. Din nefericire, la vremea aceea observatiile si cercetarile lui Schulze au fost trecute sub tacere de catre comunitatea medicala, pentru ca apoi sa fie uitate. Abia pe la mijlocul secolului al XX-lea, cercetarile inginerului german aveau sa fie luate în serios de catre medici si biochimisti, fapt care a revolutionat stiinta în general si medicina, în special.


Ce este drojdia de bere?


Este o aglomerare de ciuperci inferioare (Saccharomyces cerevisiae), de dimensiuni microscopice, dar care se comporta ca niste adevarate uzine de medicamente, ce produc aproape întreaga gama de aminoacizi esentiali, toate vitaminele din complexul B, enzime, minerale în forma asimilabila (calciu, magneziu, fosfor) si anumite oligoelemente indispensabile vietii (în special seleniu). Sute de studii realizate în ultimele decenii arata faptul ca substantele secretate de drojdia de bere joaca un rol esential în întretinerea sanatatii si în vindecarea unor boli, chiar si dintre cele mai grave.


Poate cea mai importanta calitate a acestui supliment nutritiv este faptul ca acopera carentele de vitamine din complexul B, care afecteaza majoritatea oamenilor, mai ales la sfarsitul iernii. Aceste noua vitamine din complexul B sunt indispensabile pentru functionarea oricarui organ sau sistem din corp. Vitamina B1 este necesara sistemulului nervos si cardiovascular, fiind de ajutor pentru prevenirea bolilor de inima, a depresiei si a asteniei. Vitamina B2 este esentiala pentru piele, fiind indicata în toate afectiunile dermatologice. Vitamina B3 este implicata în procese ce tin de echilibrarea sistemului nervos, în timp ce vitamina B5 este un stimulent natural al glandelor cortico-suprarenale, marind rezistenta la infectii si la stres. Vitaminele B7 si B8 sunt implicate în metabolismul colesterolului si al proteinelor, fiind importante si pentru mentinerea sanatatii si a rezistentei parului. Vitamina B9 este utila împotriva anemiei si pentru mentinerea echilibrului hormonal, în timp ce vitamina B12, care actioneaza asupra sistemului nervos, mareste puterea de concentrare si favorizeaza eliminarea unor simptome specifice stresului psihic. Vitamina B15 (ultima din complexul de vitamine B care a fost descoperita) favorizeaza schimburile de oxigen de la nivelul tesuturilor si este un remediu minune împotriva îmbatranirii, a infertilitatii si a bolilor hepatice.


Drojdia de bere este considerata un aliment miracol, mult mai eficient chiar decat graul si germenii de grau, mai ales ca nicio alta substanta sau aliment nu cuprinde într-o combinatie atat de perfecta si într-o forma atat de usor asimilabila o gama atat de larga de substante nutritive importante. Ea contine 50% proteine usor digerabile, toti acizii aminati indispensabili vietii (histidina, lizina, triptofan, leucina, fenilamina, cistina). Contine o cantitate ridicata de glutation si peptide sulfuroase, avand o actiune preponderenta în special în reactiile de oxidoreducere, în procesele de dezintoxicare si în rezistenta la infectii. Drojdia de bere contine de asemenea lecitina (sau grasime fosforoasa), 14 saruri minerale esentiale, precum si oligoelemente dintre care: P, Mg, K, Zn, Cr, Ag, Au, Ca, Co, Cu, Fe, I, Mn, Sn.


In drojdia de bere se gasesc factori catalitici, 17 vitamine, printre care si grupa completa (si în procentaj ridicat) a vitaminelor B, despre care am amintit mai sus. Ea mai contine cantitati importante de ergosterol (care sub influenta razelor ultraviolete solare se transforma în vitamina D), actiunea sa antirahitica fiind de 4 ori mai puternica decat cea a uleiului de ficat de morun.


Drojdia de bere constituie un aliment compensator al carentelor si este un excelent catalizator al substantelor hidrocarbonate. Ea este indicata în special persoanelor care fac eforturi fizice, deoarece mareste rezistenta la oboseala, favorizand activitatea musculara si usurand eliminarea toxinelor din organism.


Prin continutul sau ridicat de proteine si prin natura acizilor aminati care o compun, ca si prin aportul sau de glutation, ea protejeaza ficatul. Pe de alta parte, indicatiile terapeutice ale drojdiei de bere se afla în prelungirea indicatiilor sale dietetice si se bazeaza în special pe bogatia sa în complexul de vitamine B. Din aceasta cauza, ea este în mod natural indicata în avitaminoze complexe sau simple din grupa B, precum si în diferite afectiuni neurologice, neuromusculare.


In plus, datorita activitatii sale hepatoprotectoare, drojdia de bere este indicata în special în starile precirotice, în stazele hepatice si în degenerescentele grasoase ale ficatului. Ea este eficienta în starile de subnutritie extrema si de slabiciune constitutionala, precum si în cazul bolnavilor alimentati cu sonda gastrica.


Daca se foloseste sub forma lichida, drojdia de bere prolifereaza în intestin si exercita o actiune inhibitoare asupra unui anumit numar de germeni patogeni: stafilococi, streptococi si colibacili. Ea este în consecinta indicata în toate afectiunile intestinale grave sau cronice de origine infectioasa, precum si în prevenirea efectelor secundare rezultate în urma administrarii antibioticelor, deoarece fiind insensibila la acestea, drojdia de bere remediaza rapid dezechilibrul florei intestinale.


Drojdia uscata


O gasim ambalata sub forma de pliculete, fiind preferata drojdiei proaspete, care este mult mai greu de conservat si are un termen de valabilitate mai scurt. Inainte de a administra drojdia uscata, asigurati-va ca nu este aditivata sintetic, caz în care nu este recomandata. Drojdia uscata este mai putin activa din punct de vedere terapeutic, dar în lipsa celei proaspete, poate fi folosita si ea cu succes.


Indicatii: 
Drojdia de bere poate fi utilizata cu succes în urmatoarele afectiuni: acnee, afectiuni ale pielii, afectiuni inflamatorii ale cailor respiratorii superioare, afectiuni neurologice, afectiuni reumatismale, afectiuni vaginale, anemie, arsuri, astenie, autointoxicatii, constipatie, demineralizare, diabet zaharat, enterita muco-membranoasa, furunculoza, gastroenterita acuta infantila, gripa, intoxicatii alimentare, iritabilitate, leucoree, nefrita, pneumonie, tulburari de crestere, varice. De asemena poate fi folosita pentru întretinerea parului.


Mod de administare: 
Intern: Drojdia de bere poate fi consumata la fiecare masa, amestecata cu legume, cu fructe si/sau cu miere în doze de o jumatate de lingurita pentru copii si o lingurita pentru adulti si batrani; 
Extern: sub forma de spalaturi (o lingurita de drojdie dizolvata într-un litru de apa) în gastroenterite acute infantile, enterite muco-membranoase, afectiuni ale mucoasei vaginale.
Se mai poate administra în jumatate de litru de suc de morcovi (obtinut casnic cu ajutorul storcatorului electric) la care se pun 2 lingurite de praf de drojdie uscata, se amesteca bine si se pastreaza la frigider. Se bea întreaga cantitate de preparat într-o zi, fractionata în 3 reprize.


Drojdia de bere în tratamentul bolilor


Anemia si tulburarile de asimilare a mineralelor (în special a calciului si a magneziului) – se face o cura de 21 de zile cu drojdie de bere. Este un remediu nu doar foarte bogat în minerale si vitamine, dar care si ajuta la metabolizarea corecta a acestora. Mai mult, s-a demonstrat faptul ca administrarea drojdiei de bere stimuleaza producerea de catre organism a elementelor figurate ale sangelui, ceea ce deschide noi perspective în tratarea anemiei, dar si a tulburarilor de coagulare, precum si a altor boli ale sangelui.


Hepatitele virale A, B si C – doctorul german A. Schrauzer a studiat vreme de 18 ani felul în care organismul uman se apara în fata infectiilor cu virusuri hepatitice. El a observat, în studiile pe care le-a realizat pe animale de laborator, ca rezistenta în fata acestor patogeni creste foarte mult atunci cand se administreaza drojdie de bere. Aceasta imunitate sporita se datoreaza unor compusi pe baza de seleniu, care stimuleaza activitatea unor celule ale sistemului imunitar.


Raceli si boli infectioase în general, deficiente imunitare – se administreaza timp de 2-3 saptamani cate trei lingurite de drojdie proaspata pe zi. Seleniul, precum si anumite vitamine continute de acest produs natural, maresc foarte mult rezistenta organismului la orice gen de infectie.


Supragreutate, obezitate – studii americane arata ca tratamentele de 20 de zile cu drojdie de bere, repetate de mai multe ori la rand, ajuta la scaderea în greutate. Aceasta proprietate remarcabila se datoreaza cromului prezent din belsug în drojdia de bere. Acest oligoelement este de asemenea foarte important si în cazul diabetului si, prin urmare, drojdia de bere poate fi utilizata cu succes si în obezitatea conexa acestei boli.


Boli cardiovasculare cronice – consumul de drojdie de bere regleaza nivelul colesterolului în sange, aduce la valorile normale tensiunea si favorizeaza activitatea miocardului. Studiile comparative care au fost realizate au aratat ca persoanele cu boli cardiace care consuma sistematic acest supliment alimentar au cu 30% mai putine probleme decat cardiacii din loturile martor.


Paralizie, boala Parkinson, boala Alzheimer – se face în fiecare luna o cura de cate doua saptamani, în care se consuma zilnic 3-4 lingurite de drojdie de bere. Este un tratament cu o puternica actiune reîntineritoare, cu efecte tonice asupra întregului sistem nervos. Acelasi tratament este valabil si în depresie, precum si în tulburarile psihice generate de stres.


Psoriazis, sclerodermie, afectiuni dermatologice în general – se fac cure de o luna cu drojdie de bere (4 lingurite pe zi), cu o saptamana de pauza. Complexul de vitamina B, precum si anti-oxidantii din drojdie sunt de un real ajutor pentru îmbunatatirea metabolismului celular de la nivelul pielii.


Acneea – se face tratamentul intern descris mai sus, la care se adauga masti obtinute din: 2 lingurite de drojdie de bere, 2 linguri de ulei de masline si 2 linguri de miere lichida. Amestecul se omogenizeaza si apoi se aplica pe ten, unde se lasa vreme de 30 de minute, dupa care se spala cu apa calduta.


Precautii la tratamentul cu drojdie 
Cu exceptia persoanelor alergice la acest produs, nu se cunosc contraindicatii la tratamentul cu drojdie. Uneori, administrarea interna a drojdiei de bere poate da o usoara balonare, caz în care se va administra un carminativ usor, cum ar fi praful de chimen sau de anason, din care se ia cate o jumatate de lingurita de 3 ori pe zi.


Drojdia de bere si cancerul


Studiile facute în Occident, mai ales în Germania, au aratat fara dubiu ca, asemenea altor remedii naturale, drojdia de bere este foarte utila în tratamentul tumorilor maligne. Mai mult, daca armurariul este un excelent antidot pentru efectele adverse ale citostaticelor, drojdia de bere este un ajutor extraordinar pentru bolnavii de cancer care au recurs sau recurg la iradiere (cobaltoterapie).


Iradierea are mai putine efecte adverse atunci cand este asociata cu consumul zilnic de drojdie de bere (minimum 6 lingurite pe zi). Aceasta este concluzia unei echipe de medici din München, care a studiat vreme de 15 ani evolutia bolnavilor de cancer carora li s-a administrat acest produs. La pacientii tratati prin iradiere care au primit simultan drojdie de bere s-a observat o stare de sanatate mult mai buna fata de pacientii tratati numai prin iradieri. Drojdia de bere stimuleaza apetitul, ajuta somnul si peristaltismul intestinal. De asemenea, protejeaza mucoasele - aspect important, mai ales în cancerul de gat si de esofag.


Efectele negative ale radioterapiei sunt îndepartate si în ceea ce priveste manifestarile externe: formarea de ragade cu infectii, deformarea unghiilor si inflamarea lor, hipercheratozele, atrofiile pielii. Profesorul Ries, de la Bayerische Krebsgesellschaft (Asociatia Oncologica Bavareza), a stabilit, în urma studiilor realizate la departamentul de oncologie de la München, ca „Afectarea datorata iradierii a scazut în proportie considerabila, inflamatiile au disparut, la fel si atrofiile pielii, care au fost înlocuite de un epiteliu normal. Pana astazi, nici una dintre metodele clasice de tratament nu a dat astfel de rezultate benefice ca administrarea drojdiei de bere”. Asociatia Oncologica Bavareza recomanda bolnavilor cu cancer utilizarea drojdiei de bere pentru a lupta împotriva acestei boli.


Efectele directe ale tratamentului cu drojdie de bere în boala canceroasa sunt în curs de cercetare, existand indicii serioase ca în cazul majoritatii formelor de cancer consumul de drojdie de bere determina stagnarea si apoi remisia formatiunilor tumorale maligne. Prof. dr. Gottschalk a observat la animalele de laborator tratate cu drojdie de bere faptul ca, în mai putin de trei luni de zile de la începutul tratamentului cu drojdie de bere, cancerul de prostata, cancerul de piele sau cel de la nivelul ficatului a fost oprit în evolutie prin ingerarea zilnica a acestui produs natural miraculos.


Asadar, descoperirea de la sfarsitul secolului XIX a inginerului Schulze completata în ultimele decenii cu experimente din ce în ce mai specifice asupra particularitatilor terapeutice ale acelei substante maronii descoperite initial în laboratoarele fabricii de bere, fac din drojdia de bere un medicament miraculos care ne poate fi în multe situatii de un ajutor real.


drojdia uscata efectele negative radioterapiei
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3235 (s) | 43 queries | Mysql time :0.205040 (s)