News Flash:

Dragnea: Vom adopta pana in 2 octombrie noua lege a pensiilor/ Atac la seful SRI: Nu ii stapaneste pe cei care au fost in statul paralel/ Despre mitingul din 10 august: o tentativa de LOVITURA de stat/ Ce spune despre suspendarea presedintelui

22 August 2018
1129 Vizualizari | 0 Comentarii
liviu dragnea conf 1

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a anuntat, marti seara, ca noul proiect de lege a pensiilor va fi adoptat pana in data de 2 octombrie 2018. El l-a criticat pe seful SRI, Eduard Hellvig, pentru faptul ca „nu ii stapaneste pe cei care au fost in statul paralel”. Totodata, presedintele PSD acuza SRI ca da informatii presedintelui, iar la restul doar selectiv. Liderul social-democrat a mai spus ca evenimentele din 10 august au fost o tentativa de lovitura de stat esuata. Presedintele Camerei Deputatilor a anuntat si ce intentii are coalitia in ceea ce priveste suspendarea presedintelui. Mai mult, Dragnea a acuzat unele companii straine ca finanteaza actiunile #rezist si isi indeamna angajatii sa protesteze. Social-democratul a mai vorbit despre relatia cu Florian Coldea, Ecaterina Andronescu, proiectul politic al lui Victor Ponta, dar si despre nunta fiului sau. In ceea ce o priveste pe Laura Codruta Kovesi, Dragnea spune ca nu a avut niciun fel de relatie cu aceasta.
„A venit anul 2018. S-a marit punctul de pensie. Pensiile vor creste si mai mult (...) Vom adopta maximum pana in 2 octombrie noua lege a pensiilor”, a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Noul proiect de lege al pensiilor a fost pus in dezbatere publica de catre ministerul Muncii, urmand sa intre in Parlament pentru procedura parlamentara. Noul Proiect al Legii Pensiilor prevede, printre altele, o modificare in ceea ce priveste Pilonul II, potrivit ministrului Muncii. Este vorba de un comision de 0,5 % pe care Casa de Pensii il va incasa din comisionul de virament de 2,5% perceput de companiile care administreaza acest sistem. Proiectul prevede un calcul al pensiei minime in functie de vechime. Astfel, pensionarii cu vechime minimum 15 ani vor incasa 45% din salariul minim brut, in timp ce pensionarii cu vechime intre 10 si 15 ani vor primi 40% din salariul minim brut.

Dragnea, despre evenimentele din 10 august: O tentativa de lovitura de stat esuata
Liderul social-democrat a catalogat evenimentele din 10 august, din Piata Victoriei, ca fiind o tentativa de lovitura de stat esuata, catalogand drept iresponsabila atitudinea presedintelui Iohannis legat de acele evenimente.

„Eu am vazut o tentative de lovitura de stat esuata. Asta se vorbea pe retelele de socializare. Domnule, nu o sa mai fie legile justitiei, dam noi jos guvernul si luam puterea. Ceea ce a facut Iohannis cu acea postare pe Facebook iresponsabila din partea unui sef de stat, sa descurajezi jandarmii, care au actionat conform legii, si tu sa inciti in continuare la violenta, exact in minutele in care acea fata mai avea putin si era linsata de acele brute. Aceia erau oameni, aceia erau pasnici. Tot ce a inceput Orban, Gorghiu, si alti pe la TV, nu au zis nimic ca au dat foc, dadeau cu bucati din caldaram. Erau organizati, sa nu mai stea in primul rand. Sa stea in spate cu 4, 5 randuri, sa ii incite si pe cei din fata. Deci era organizare paramilitara foarte bine pusa la punct. Eu asta am vazut. O incercare de lovitura de stat”, a spus Liviu Dragnea, la Antena 3.

Presedintele PSD a daclarat ca in noaptea protestelor violente a vorbit cu Viorica Dancila si Calin Popescu Tariceanu.

„Am vorbit la telefon cu doamna premier. Nu si cu minsitrului de Interne. Doamna ministru era plecata, constitutional cred, si sigur ca am discutat despre ce se intampla, urmarea pe tableta, Antena 3 am inteles. Cu doamna ministru nu am vorbit, pentru ca avea niste atributii si nu am vrut sa interfereze. Nici n-am sunat, nici nu a sunat. (...) Cred ca am vorbit la telefon cu domnul Tariceanu in seara aceea. Cred ca era, cred ca venise acolo (la mare – n.r.). Am mai vorbit cu cativa colegi”, a afirmat presedintele PSD.

Liviu Dragnea este de parere ca Jandarmeria nu a actionat disproportionat.

„Nu pot fi de acord cu violentele, cu exceptia lui Iohannis care a spus ca jandarmii trebuie sa ii lase pe oaameni sa protesteze. Jandarmii erau loviti si Iohannis le zicea, lasati-va loviti, sa intre in Guvern. Lui si PNL –ului, lor le place violenta. Stiu exact ca daca acest guvern merge pana in 2020, ei stiu ca vor avea un scor de prabusire si la locale, prezidentiale si parlamentare. Ei pot intra in cosul de gunoi al istoriei. (...)Nu am de unde sa stiu cum au gandit cei din dispozitivul Jandarmeriei, dar probabil tocmai din aceste motive. Erau aceste focare de violenta care se tot regrupau, tot dadeau foc. Cred ca din cauza asta. Dar sunt absolut convins ca Jandarmeria actionat legal si nu am vazut nicio disproportie”, a mai spus liderul PSD.

Despre seful SRI: Nu ii stapaneste pe cei care au fost in statul paralel

Liviu Dragnea a declarat ca directorul SRI, Eduard Hellvig, nu ii stapaneste pe cei care au fost in statul paralel, spunand ca serviciile au mult prea multe informatii si din zone in care nu au ce sa caute.

Citeste si: Liviu Dragnea spune ca un om celebru in lume a incercat sa il ASASINEZE: „Au venit patru straini in Romania”

„Eu nu ma las pacalit. Statul paralel nu insemna Coldea si Kovesi. Statul paralel insemna oameni, unii din conducerea SRI, cea actuala. Nu, acolo nu mai sunt la SIE. Din conducerea SPP, in frunte cu Pahontu, din Parchete, din instante, din alte servicii secrete. La DIPI nu cred ca mai sunt. Erau. Probabil ca si la Directia de Informare a Armatei. Toata aceasta structura au pus deasupra lor pe seful statului. Era Basescu, acum e Iohannis. El are impresia ca conduce aceasta mafie. Nu, ea il conduce, dar si el a inceput sa dea ordine si cere sa se implineasca aceste ordine', a declarat Dragnea.

Intrebat de Eduard Hellvig, directorul SRI, Liviu Dragnea a spus: "Nu stiu daca e doar Hellvig. E un om la care am tinut foarte mult. Nu stiu daca e implicat foarte mult, dar cu certitudine nu ii stapaneste pe cei care au fost in statul paralel. Nu stiu cat este implicat, dar vina nu inseamna ca este mai mica. Asta este ce vreau sa spun despre Eduard Hellvig. Va dau un exemplu, stiati ca la orice achizitie importanta… e obligat sa aiba avizul SRI, cred ca e obligat printr-un HG. I-am spus premierului aseara, sa identifice actul normativ si sa modifice. Este clar ca sunt niste firme favorizate. Contrabanda este uriasa. Dupa parerea mea, serviciile au mult prea multe informatii si din zone in care nu au ce sa caute".

Atac la servicii: Nimic de la SIE. SRI da informatii presedintelui, iar la restul, selectiv

Presedintele PSD a anunta, cu referire la mitingul din 10 august, ca primeste foarte putine informatii din partea serviciilor, precizand ca nu a primit nimic de la SIE si ca SRI da informatiile in flux normal presedintelui, iar "la restul selectiv si daca e de interes".

Liviu Dragnea a spus ca pe 10 august, atunci cand a avut loc mitingul din Piata Victoriei, era la Neptun.

„Eram la Neptun. Nu eram pe masina de apa de jandarmi. Mai spre seara (am inceput sa ma uit -n.r.), recunosc. Nu am stat toata ziua pe televizor. Cred ca pe la 20.00 am inceput sa ma uit. Niciuna (avertizari de la SRI – n.r.). Nu, nimic. Nu am primit nimic. SRI da informatiile in flux normal presedintelui. La restul selectiv si daca e de interes. In mod normal, si eu si Tariceanu ar trebui sa avem acelasi tip si grad de informatii. In mod normal, este Guvern, presedinte, Parlament. Primesc foarte putine informatii. Apropo, nimic de la SIE. Probabil, cred ca ii trebuie 2-3 ani sa se instaleze. Dar nu am nevoie sa ma sune. Nu, sa isi faca treaba acolo, sa lucreze in interesul Romaniei. Nu am nici dubii, nici sperante (ca nu isi face treaba – n.r.). Eu cred ca presedintele a primit informatii de cateva zile informatii”, a declarat presedintele PSD.

Liviu Dragnea a precizat ca membrii Comisiei de control a activitatii SRI ar trebui sa verifice ce informatii a dat Serviciul catre ministerul de Interne referitoare la miting si daca acestea au fost furnizate de catre SRI sau au fost cerute de institutia condusa de Carmen Dan.

„Cred ca domnul Manda ar trebui sa lamureasca cand a dat SRI informatii MAI”, a completat liderul PSD.

Va refuza invitatia la comisia SRI

Dragnea a declarat ca va refuza o posibila invitatie la comisia de control SRI, deoarece s-a autoinvitat de mai multe ori, dar pana acum nu a fost chemat.

„Eu am tot asteptat sa ma invite Claudiu Manda la comisie. Vad ca nu m-a invitat. Iertati-ma nu pot sa zgarii la usa si nici nu vreau sa mai vorbesc asa acum despre tema asta. O sa ma gandesc sa facem o emisiune, poate cu doua, trei televiziuni si sa spun lucruri importante. Nici nu ma mai duc. Sa nu ma mai cheme, ca nu ma mai duc. Daca tot am stat atata, barem le spun public. Vorba lui Florin Iordache – alta intrebare” , a declarat Liviu Dragnea.

Presedintele PSD a declarat, in repetate randuri, ca asteapta sa fie chemat la Comisia de Control SRI pentru a vorbi despre abuzuri pe care sistemul le-ar fi facut.


eduard hellvig
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1220 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005522 (s)