News Flash:

Dragnea: Iohannis a atacat la CCR, in 7 luni, 37 de legi. Este cel mai PUTERNIC om din tara, dar sunt convins ca nu mai iese presedinte

10 Septembrie 2018
699 Vizualizari | 0 Comentarii
liviu dragnea01

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, l-a atacat pe seful statului Klaus Iohannis, spunand ca acesta a atacat un numar record de legi la Curtea Constitutionala si incearca sa blocheze orice initiativa legislativa.
"Iohannis stie tot ce facem fiecare dintre noi. Primeste informari in permanenta, unde mergem, ce urmeaza sa vorbim. Sa vorbim si despre necesitatea avizului CSAT. In legea CSAT, care contine niste atributii exagerate, pentru ca il transform intr-un supra-guvern, ceea ce nu e cazul, se spune ca proiectul de buget ia aviz consultati de la CSAT. Aici s-a mers la ideea ca CSAT trebuie sa avizeze tot bugetul. E ca si cum si Parlamentul trebuie sa stea pana ia avizul. Pe 4 septembrie cand te intalnesti in CSAT, fiecare isi spune punctul de vedere, stai acolo pana gasesti o solutie. S-a ridicat de la masa si a suspendat sedinta. Ce presedinte…?", a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

"Un prieten drag si coleg de partid, pana acum o luna si jumatate imi spunea – nu ceda. De vreo doua-trei saptamani de zile imi spune – nu ar fi mai bine sa nu ne certam cu serviciile si sa nu le mai taiem din bani. Nimeni nu face asta, le readucem in matca. Nimeni nu le-a taiat bani. S-au purtat discutii cu fiecare institutie si s-a ajuns la o valoare acceptata din ambele parti. As vrea sa se declasifice stenograma din sedinta CSAT, cum a cerut premierul. Cred ca nu (nu o va declasifica Iohannis – n.r.)", a mai spus presedintele PSD.

Liviu Dragnea afirma ca presedintele Klaus Iohannis a atacat in sapte luni mai mult decat a atacat fostul sef de stat, Traian Basescu, in mandatele sale.

"Iohannis a atacat in 7 luni, 37 de legi. Vrea sa blocheze orice se poate. Au fost legi care ne-am mirat ca i-au scapat. Nu (nu se vor mai taia bani – n.r.). Asta a fost rectificare. O sa mai fie probabil una in noiembrie si o sa se mai aloce niste bani. Nu poti sa ii lasi fara bani, dar nu e permis nimanui sa cheltui bani publici, sume mari de bani fara sa stie nimeni cum ii cheltuie. Pe noi ne intereseaza ca ofiterii sa aiba toate dotarile asigurate, sa fie platiti bine, sa aiba infrastructura, logistica, dar trebuie vazut si tinut cont si de contextual national si de raportul cu celelalte institutii. Adica nu se poate la nesfarsit si poate in situatia aceasta conducerile de la aceste servicii ca noi nu mai acceptam sa iasa din matca constitutionala", a spus Dragnea, la Antena 3.

Dragnea: Iohannis este cel mai puternic om, dar sunt absolut convins ca nu mai iese presedinte

Liviu Dragnea l-a acuzat pe seful statului ca foloseste abuziv anumite institutii ale statului, prin care produce "rau, nedezvoltare, abuzuri" si spune ca are siguranta ca acesta nu va obtine al doilea mandat.

"Noi discutam despre obiective uriase pentru Romania, castiguri si mai ales independenta energetica de Rusia (n.r.: prin legea offshore). Interese romanesti daca erau, trebuie sa le scrie in acea fundamentare, trebuia sa le explice public. Daca astea sunt motivele, inseamna ca sunt foarte grave. Asta inseamna ca razboiul politic. Ce il intereseaza? Al doilea mandat. Asta inseamna ca e dispus sa sacrifice orice. Unde e proiectul lui de tara despre care ne tot spune de trei ani de zile? E unul de dezbinare, de violente", a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Liderul PSD spune ca presedintele Iohannis este cel mai puternic om din tara, deoarece "are serviciile, mare parte dintre procurori si influenta asupra unor judecatori si exercita aceasta putere intr-un mod abuziv. Noi avem majoritate in Parlament si guvernul. Noi cu aceste institutii producem dezvoltare. El cu acele institutii produce rau, nedezvoltare, abuzuri".

"E mai rau Iohannis. Face mai mult rau. Am tot vorbit. Basescu a insamantat, a conturat acest sistem, Iohannis il duce la alt nivel. Incep sa se adune 20, 30 de actiuni care sunt neconstitutionale si care blocheaza, dar asta nu inseamna ca e tensiune intre mine si domnul Tariceanu (...) Dar sunt absolut convins ca Iohannis nu va mai fi presedintele Romaniei din 2019", a spus Dragnea.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1126 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005475 (s)