News Flash:

Dragnea: Apreciez ce spune Ponta, dar deciziile in PSD sunt anuntate de mine

14 Decembrie 2016
1126 Vizualizari | 0 Comentarii
Liviu Dragnea0
Liviu Dragnea spune ca el este cel care anunta deciziile si stragegia in PSD, in calitatea sa de sef al partidului. Declaratia este o replica pentru colegul sau de partid, fostul premier Victor Ponta.

Liviu Dragnea a fost intrebat de jurnalisti cum comenteaza declaratia de luni seara a fostului premier Victor Ponta, conform careia majoritatea simpla a PSD se va contura la inceputul saptamanii viitoare, cand „doi, trei, patru” parlamentari pot veni la PSD.

„Eu apreciez foarte mult ce spune fostul prim-ministru, numai ca deciziile in partid si strategia in partid este anuntata de mine, ca presedinte ales si legitim al acestui partid. (...) Eu nu negociez cu nimeni si nici partidul meu, partidul pe care il conduc eu, nu negociaza cu nimeni, pentru ca nu avem cu cine sa negociem. Si azi noapte s-a mai mutat un mandat de la un partid la altul, deci mai sunt contestatii in curs. Eu le-am cerut colegilor mei sa nu poarte discutii cu nimeni pentru ca am putea discuta cu niste ipotetici parlamentari — acesta este primul motiv. Al doilea motiv — ne uitam cu atentie la mandatele care vor fi in final ale PSD-ului si cele care in final vor fi atribuite colegilor de la ALDE”, a spus Liviu Dragnea.

„Cum sa mergem cu o propunere de premier in conditiile in care parlamentarii nu sunt validati? Cine stie, ne trezim ca pleaca unii parlamentari de la un partid la altul, se schimba majoritatile, se schimba foarte multe lucruri”, a adaugat liderul PSD.

Fostul premier Victor Ponta si-a exprimat speranta ca presedintele Klaus Iohannissa respecte Constitutia si a spus ca, potrivit articolului 103 din Legea fundamentala, PSD poate fi chemat singur la consultari daca are majoritate absoluta dupa depunerea juramantului de catre viitorii parlamentari.

„Daca la repartizare ne lipsesc doua sau trei mandate, eu cred ca vor fi poate doi — trei — patru parlamentari care luni vor vrea sa fie in PSD. Si atunci, conform art. 103 din Constitutie, care spune: "in urma consultarii partidului care are majoritatea absoluta", nu se mai fac consultari cu celelalte partide, ca asa spune Constitutia. (...) Dragnea a explicat foarte clar faptul ca vom guverna impreuna cu cei de la ALDE, nu se pune problema de a le spune celor de la ALDE: 'gata, avem majoritate, nu mai e nevoie de voi'. In primul rand ne tinem cuvantul, in al doilea rand au oameni foarte buni, trei — guvernarea nu va fi deloc usoara, va fi una dificila, pentru ca tara e lasata intr-o situatie foarte proasta. Noi vorbim acum insa de procedurile constitutionale care trebuie desfasurate saptamana viitoare — luni, marti se constituie Parlamentul, se aleg presedintii celor doua Camere”, a explicat Ponta, la un post de televiziune. 

liviu dragnea victor ponta psd strategia negociez alde klaus iohannis
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1142 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005713 (s)