News Flash:

Dr. Oz iti arata ce sa schimbi in alimentatia ta pentru a atinge greutatea ideala in doar o luna

1 August 2018
7079 Vizualizari | 0 Comentarii
dr oz

Cheia unei diete reusite este sa faci schimbari mici pe care sa le poti mentine pe termen lung. Iata ce schimbari sa faci in alimentatia ta pentru a atinge greutatea ideala in doar o luna, potrivit dr. Oz:
Saptamana 1 – mai putin carbohidrati, mai multe grasimi. In prima saptamana de dieta trebuie sa renunti la carbohidrati, adica paine, paste fainoase, dulciuri, produse de patiserie si orice alt aliment care are la baza cereale sau contine zahar. Acesta este primul pas catre o cura de slabire eficienta. „Ai grija la zaharul ascuns in alimente procesate care nu sunt dulci, de pilda ketchup-ul, mustarul, conservele de peste. Nu uita sa citesti etichetele bine”, spune Dr. Oz. Ca sa tii sub control pofta de dulce, consuma mai multe grasimi „bune”, fara sa-ti faci griji pentru numarul de calorii. Grasimi sanatoase si foarte satioase contin nucile, alunele, avocado, pestele gras, semintele de in, uleiul de masline.

Saptamana 2 – numai alimente „simple”. Adica, in loc sa mananci mezeluri care contin grasimi animale foarte multe si amidon, alege carnea de vita, pui, porc, curcan, peste, pregatita de tine cat mai natural. Din pacate, o bucata de carne pregatita la cuptor sau la abut nu poate avea savoare unei felii de salam uscat. Asa ca foloseste din plin condimente, de la piper pana la verdeturi mediteraneene sau orice iti mai trece prin minte. Acestea dau mai mult gust alimentelor simple.

E momentul sa reintroduci in dieta si carbohidratii, dar numai pe cei complecsi. Poti sa mananci paine integrala, paste integrale, orez brun, fulgi de ovaz, etc. Din nou, citeste cu mare grija etichetele pentru ca nu orice paine neagra este cu adevarat integrala – unele contin coloranti pentru a pacali consumatorul. Si inca o regula pentru aceasta saptamana: nu combina proteinele si grasimile cu carbohidratii. La o masa ai voie sa mananci carne cu legume sau paste cu legume, dar niciodata carne cu paste.

Saptamana 3 – portiile potrivite. Acum ca te-ai obisnuit cu noul mod de a manca, trebuie sa inveti si care sunt portiile ideale pentru tine. Nu e nevoie sa cantaresti fiecare aliment, ci ajunge sa compari cu mainile tale. Ce inseamna asta: o portie ideala de carbohidrati este de marimea pumnului tau; o portie ideala de carne este cat palma ta; o portie de grasimi trebuie sa fie cat degetul tau mare; pentru legume nu exista limita. Si pentru ca vorbim de legume, cauta sa acoperi tot curcubeul, adica sa mananci legume de toate culorile, pentru ca fiecare are beneficiile sale.

Saptamana 4 – se adauga sportul. Daca te-ai obisnuit cu noua ta dieta, Dr. Oz iti recomanda sa faci inca o schimbare importanta: sa te misti mai mult. Dupa ce ai pierdut cateva kilograme in ultimele trei saptamani, in cea de-a patra urmeaza sa-ti tonifici corpul cu exercitii cat mai variate, de la cele de forta pana la cardio cat mai intens. Profita de vremea frumoasa si iesi in parc la alergat, la plimbari cu bicicleta sau plimbari lungi pe jos. Iar acasa, dechide larg geamul si fa exercitiile clasice – flotari, abdomene, genuflexiuni, fandari – in serii de cate 15 cel putin.


diete dr oz grasimi alimente saptamana
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1177 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007512 (s)