News Flash:

Dr. Chirurg Nikolai Amosov: OMUL se imbolnaveste din cauza lenii si a lacomiei

12 Iulie 2018
849 Vizualizari | 0 Comentarii
chirurg

Nikolai Amosov a fost unul din cei mai renumiti chirurgi din lume. Cu toate ca a fost mult timp bolnav, el a trait pana la o varsta inaintata cu ajutorul unui regim dezvoltat de el insusi.Este autorul a mai mult de 400 de publicatii stiintifice. Persoana sa este cunoscuta in intreaga lume datorita talentului sa medical.

Iata ce sfaturi a lasat oamenilor:

1. Nu te astepta ca medicii o sa te faca sanatos

Medicii pot salva vieti, pot vindeca o boala, dar ei doar te vor readuce la start, in continuare totul depinde de tine. Nu trebuie sa subapreciem puterea medicinei, dar nu este corect sa ne bazam exclusiv pe ea. Este recomandat sa te ocupi independent cu sportul.

2. Medicii pot vindeca o boala, dar tu esti responsabil pentru starea ta de sanatate

Sanatatea este energia de rezerva a intregului nostru organism. Ea este necesara pentru a asigura o functionare optima a corpului si a psihicului. Sanatatea este esentiala pentru toate domeniile vietii noastre. De la o imunitatea mai buna, pana la o imbunatatire a calitatii vietii de zi cu zi.

3. Fiecare stie ce inseamna sa fii bolnav

O stare de boala te poate impiedica sa te simti fericit. De regula, ea este determinata de factori externi sau de predispozitie a genelor.

Unele boli marunte sunt de neevitat, dar este de preferat sa facem tot ce e nevoie sa nu fim victima unor boli mai grave. Ele apar mai ales din cauza unui mod de viata irational.

4. Trebuie sa adopti un mod de viata sanatos

Mai intai, trebuie sa consumi produse cu o cantitate minima de grasimi, 300 g de fructe si legume zilnic. Apoi, trebuie sa practici exercitii fizice. Daca la munca petreci timpul intr-u mod pasiv, atunci in mod neaparat trebuie sa faci sport.
Este recomandat minim o ora pe zi, sau cel putin 20-30 de minute. In final, cel mai important este sa inveti sa detii controlul asupra psihicului tau. Daca simti ca ai surplus de adrenalina, poti scadea cantitatea ei prin exercitii fizice intensive.

5. De ce oamenii se imbolnavesc atat de des?

Daca ar duce un mod de viata sanatos, rata bolnavilor ar fi mult mai mica. Dar putine persoane au vointa sa se impuna sa urmeze un regim.

6. In lume exista medici incompetenti

Exista medici care nu pot pune nici o diagnoza fara consultarea unor carti sau a unor medici mai competenti decat ei. Problema acestor medici este faptul ca ei nu se dezvolta in domeniu. Ei isi indeplinesc munca fara nici o satisfactie.

Pe de alta parte, exista si unele preconceptii in medicina. Din cauza unor interpretari eronate a studiilor in domeniu s-a raspandit multa informatie falsa, a caror victime devin medicul si pacientul.

De exemplu, exista mitul ca numarul persoanelor cu cancer a crescut in mod vizibil, dar acest lucru nu este adevarat. Numarul persoanelor cu cancer la stomac chiar a scazut.
7. Cauta un doctor bun

Ai incredere in recomandarile pe care ti le ofera medicul si nu te panica daca el te asigura ca nu este cazul. Nu deveni dependent de medicamente si consultatiile medicale. Pretuieste-ti sanatatea si nu deveni un ipohondru.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1139 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005992 (s)