News Flash:

Dovada stiintifica ca pana acum ti-ai spalat gresit parul. Cum trebuie ingrijit parul si cat de des ar trebui spalat

11 Octombrie 2017
1066 Vizualizari | 0 Comentarii
par
Nimic complicat la prima vedere: sampon si balsam, ai spalat parul si gata, dar nu este chiar asa. Expertii ne dezvaluie cum trebuie ingrijita corect podoaba capilara.

Cat de des?
Opiniile sunt impartite in aceasta privinta. Unii afirma ca zilnic, dar daca parul va fi uscat cu aer cald in fiecare zi, acest lucru ar putea depasi beneficiile spalarii zilnice ale parului.  Daca doriti sa stiti cand parul are nevoie de o spalare, pielea capului este cel mai bun indicator.
“Cantitatea de ulei produsa de scalpul dumneavoastra dicteaza frecventa spalarilor. Pentru a preveni secretia abundenta de ulei, uscatorul trebuie folosit mai rar, insa samponarea este necesara. Daca aveti tenul gras exista probabilitatea sa aveti si un scalp gras, deci, ati avea nevoie sa va spalati parul zilnic sau la doua zile. Iar despre cei cu scalpurile mai uscate pot sa scape cu o spalare sau doua pe saptamana”, spune Estelle Baumhauer, specialist on-line in culoare.


Limitarea deteriorarii
Inca va alegeti samponul in functie de parul pe care-l aveti: normal, uscat sau gras? Este un procedeu gresit sau cel putin prin acest lucru nu oferiti parului ce e mai bun.
“Utilizarea unui sampon sau balsam gresit nu iti va deteriora parul. Dar daca parul tau nu va fi ”manipulat” corect ai putea sa-l deteriorezi. De exemplu, o gestionare corecta este sa folosesti mai putina caldura in procesul de stilizare, exact cat trebuie, cat are nevoie, nu exagera”, explica Anabel Kingsley, trihologist la Philip Kingsley.
Potrivit lui Anabel, alegerea samponuui si balsamului se face in functie de textura parului.

“Exista cateva exceptii, spune ea, daca ai o problema cu scalpul iti trebuie un sampon care sa rezolve asta. Scalpul este ”roca de baza” a foliculului de par si un par sanatos nu se va putea dezvolta daca scalpul nu e intr-o stare buna”, explica specialistul in deteriorarea parului.

Grosimea firului
Textura parului este criteriul la care trebuie sa va ganditi cad va alegeti produse. Potrivit lui Estelle Baumhauer, cel mai simplu mod de a verifica textura parului este sa-l prindeti intr-o coada.
“Daca grosimea cozii este aceeasi sau mai mica decat o moneda de 1 penny, ai firul subtire. Daca parul din coada este cam de marimea unei monede de 1 euro, aveti un par mediu. Daca e mai mult, parul tau este de o densitate mare”, explica Baumhauer.
Pentru cei cu firul de par subtire, aveti nevoie de produse care sa va curate si ingrijeasca radacinile cu acuratete, dar si in mod eficient. Cautati produse imbogatite cu proteine, cum ar fi keratina hidrolizata.
”Pentru cei cu parul mediu, trebuie sa utilizati produse care vor hidrata intreaga lungime a parului. Cautati ingrediente precum proteine de grau, care adauga umiditate fara greutate”, spune Anabel.
“Pentru cei cu parul aspru, va trebuie produse care sae adauge umiditate si tarie parului. Este recomandat elastina hidrolizata, dar ar trebui sa aiba, de asemenea, si ingrediente anti-statice, cum ar fi guar, un extract de plante conditionate”, spune Anabel.

Cum uscam?
Foarte putini dintre noi isi lasa parul sa se usuce in mod natural. Parul trebuie sa fie uscat cu un prosop, nu scurs cu putere. Iar atunci cand aplici un produs nu-l freca, doar intinde-l atent pe suprafata parului.
“Daca utilizezi placa de indreptat parul, foloseste si un produs care iti va oferi o protectie termica”, explica Anabel.
Aveti grija ca produsele pe care le alegeti pentru coafarea termica sa aiba ingrediente precum siliconi, acrilati PVP / DMAPA copolimeri, proteina de grau si ingrediente de conditionare cunoscute sub numele de policuaternare, cum ar fi cuaternium-26.

Finisajul
“Produsul pe care il alegi trebuie sa se bazeze pe finisajul final dorit”, afirma chimistul cosmetician Joe Cincotta.
Daca doresti ca parul tau sa aiba un finisaj lucios, cauta seruri si uleiuri. “Acestea dau un finisaj lucios, oferind o suprafata mai neteda, care reflecta mai multa lumina”, spune Cincotta.
In cazul in care se doreste un finisaj mat, ai nevoie de o ceara. “Ceara de albine, ceara de carnauba si ceara candellila au o putere care detine si pregateste un finisaj mat”, explica Cincotta.

In rest, aveti grija cu ce produse va ingrijiti podoaba capilara si alegeti-va produsele care vi se potrivesc cel mai bine dumneavoastra.

sursa: gandul

sampon podoaba capilara limitarea deteriorarii philip kingsley
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1284 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004931 (s)