News Flash:

Doua posturi scoase la concurs au ramas neocupate la Spitalul Judetean de Urgenta resita

11 Noiembrie 2016
966 Vizualizari | 0 Comentarii
Spitalul Judetean de Urgenta din Resita
Doar doua din cele peste 30 de posturi scoase, la finalul lunii octombrie, la concurs, la Spitalul Judetean de Urgenta din Resita, au ramas neocupate, reusindu-se, astfel, completarea organigramei la sectiile Urologie si Chirurgie, care se confruntau cu cele mai mari probleme de personal. 
"Procedura de ocupare a posturilor este destul de lunga si am preferat sa scoatem la concurs, mai intai, posturile sectiilor unde erau mai putini asistenti, ingrijitori sau infirmieri. Una dintre aceste sectii a fost Urologia, unde s-au scos zece posturi la concurs, la care s-au inscris circa 40 de persoane. Aici a ramas un singur post neocupat, de ingrijitor. Ulterior, s-au scos posturi pentru Sectia Chirurgie, unde au fost 66 de candidati. Si aici a ramas un post neocupat, de asistent principal. Acest post trebuie ocupat de un asistent cu vechime in munca si cu grade in asistenta medicala, ceea ce e mai greu de gasit", a declarat joi, pentru AGERPRES, managerul Spitalului Judetean de Urgenta Resita, Dumitru Secasan. 
Numai la Sectia Chirurgie a Spitalului Judetean de Urgenta Resita au fost scoase la concurs 22 de posturi, dintre care majoritatea pentru asistenti, dar si pentru infirmieri, ingrijitori sau brancardieri. 
Cu exceptia celor doua posturi, toate celelalte au fost ocupate, insa, pana cand cei care au luat concursul sa se formeze va mai trece un timp. 
"Eu cred ca este un mare castig, ocuparea posturilor, cel putin numeric. Acesti oameni sunt, totusi, la inceputul lor in sfera medicala, fapt pentru care trebuie sa ii invatam sa devina profesionisti in ceea ce fac. In sala de operatie, de exemplu, un asistent are nevoie de cel putin doi ani pentru a invata ce manevre trebuie sa faca pentru a ajuta chirurgul, sa instrumenteze corect, sa foloseasca materialele sanitare judicios, fara pierderi, sa cunoasca aparatura si tehnica la nivelul pe care il pretindem noi", a afirmat Romeo Dumitrescu, medic chirurg la Spitalul Judetean de Urgenta Resita. 
Pentru aceasta, cei care au fost angajati pentru sala de operatii vor sta, primele sase luni, pe margine, timp in care vor fi instruiti in aceasta meserie, a precizat Romeo Dumitrescu. 
In prezent, Spitalul Judetean de Urgenta Resita are aproximativ 1.100 angajati. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1316 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006218 (s)