News Flash:

Dosarul Retrocedarilor se muta la Timisoara. Fosti si actuali reprezentanti ai Primariei au intrat in vizorul DNA

11 Noiembrie 2014
1195 Vizualizari | 0 Comentarii
Se dezgroapa retrocedarile cu cantec din timpul administratiei Ciuhandu. Fostul director al Directiei de Patrimoniu din cadrul Primariei Timisoara, Nicusor Miut, si secretarul institutiei, Ioan Cojocari, s-au prezentat luni dimineata la audieri la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara.
Primul care a intrat la audieri a fost Nicusor Miut, fost sef al Directiei de Patrimoniu din cadrul Primariei Timisoara. Ulterior la Parchet a sosit si secretarul Ioan Cojocari, care a afirmat ca nu stie exact despre ce este vorba, dar ca probabil ca a fost citat ca martor in vreun dosar.
Este vorba, se pare, despre retrocedarea unei vile de pe strada Academician Alexandru Borza, fosta Trandafirilor, din zona Parcului Rozelor.
La fel, si Miut a afirmat ca a fost citat in calitate de martor in cazul unei retrocedari care a avut loc in baza unei sentinte judecatoresti.
Oficialii Primariei Timisoara spun ca nu au habar, in acest moment, care este obiectul dosarului.
UPDATE. Imobilul vizat este cel de pe strada Trandafirilor nr. 5, care a fost dobandit ilegal si vandut ulterior, din spusele secretarului Ioan Cojocari.
„Am fost in calitate de martor. Speta este Trandafirilor nr. 5. Un cetatean a dobandit imobilul ilegal, s-a facut recurs in anulare si dupa aceea noi am solicitat, pentru ca intre timp el vanduse, anularea contractului de vanzare-cumparare. Si am castigat la prima instanta si am pierdut la Tribunal si la Curtea de Apel, ca s-a zis ca e cumparator de buna-credinta. Asta-i speta. Cum a ajuns sa il dobandeasca ilegal a ajuns, asta nu stiu eu… In prima instanta am castigat anularea contractului si intabularea noastra si la Tribunal si la asta am pierdut”, a declarat Cojocari dupa audieri.
UPDATE 2. Cazul Trandafirilor nr. 5 a fost prezentat, inca de la inceputul anului, si de viceprimarul Traian Stoia.
„Cladirea de pe Academician Al. Borza nr. 5 a fost cumparata in 1935 de catre o doamna Radi Aurora, iar in 1950, prin Decretul 92, trece in proprietatea statului. In 1994, printr-o decizie civila se revine la situatia anterioara nationalizarii si la scurt timp apare mostenitorul – cu ghilimelele de rigoare – Horga Dan Fabian, pe care l-am mai intalnit si in alte spete. Se intabuleaza ca mostenitor Horga, prin decizia civila din 94. La scurt timp, cateva luni, Horga vinde lui Stancu Milivoi si Vitcovschi Leonte, cu sotia. Devin noii proprietari ai acestei cladiri. Primaria face un gest de mare corectitudine, zic eu, declara procedura recursului in anulare impotriva deciziei civile din 1994, care il declara mostenitor pe domnul Horga si ii dadea dreptul sa se intabuleze ca proprietar. Primaria castiga in 1997. Curtea Suprema de Justitie caseaza decizia din 1994 prin care Horga a fost declarat mostenitor si pe cale de consecinta proprietar. Cercetarile facute de politie au demonstrat ca doamna Radi Aurora traia in momentul in care s-a intabulat dl Horga”, afirma, in februarie, Stoia, citat de tion.ro.
Edilul spunea ca nu isi explica modul in care a actionat ulterior municipalitatea, care in opinia sa ar fi trebuit sa fie astazi proprietara pe acel imobil.
„Primaria, in mod normal, trebuia sa puna in aplicare hotararea Curtii Supreme de Justitie, care casase sentinta civila care il facea pe Horga mostenitor. Primaria ia o decizie cel putin ciudata, chemand in judecata, pentru constatarea nulitatii absolute a contractului de vanzare-cumparare, pe proprietarii Vitcovschi si Stancu. Ulterior, ei vand unei alte familii, Sein (…) Din moment ce ai castigat la Inalta Curte de Casatie si Justitie, care anuleaza o hotarare pe care o considera incorecta, tu trebuia sa te intabulezi. Tu te alaturi lui Horga, tu primarie, ca sa anulezi un contract de vanzare-cumparare care era nul de drept datorita sentintei ICCJ. Si, n-am mai intalnit asa ceva, o hotarare a ICCJ sa fie anulata de Judecatoria Timisoara. Cladirea aceasta, in loc sa fie la primarie, este in proprietatea urmasilor lui Sein. Primaria trebuia, pe speta aceasta, sa isi intabuleze cladirea (…) Politia face cercetari. Am vorbit cu cei care se ocupa de cercetari, este o ancheta in curs. Dupa parerea mea exista posibilitatea repunerii primariei in drepturi, avand in vedere ca o hotarare a unei instante inferioare nu poate anula o hotarare a Inaltei Curti de Casatie si Justitie”, mai declara, in februarie, viceprimarul.

ciuhandu ioan cojocari nicusor miut
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1269 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006309 (s)