News Flash:

Dosarul retrocedarilor: Doua persoane in arest preventiv si doua in arest la domiciliu

17 Octombrie 2014
678 Vizualizari | 0 Comentarii
Doua persoane au fost arestate preventiv si alte doua au fost puse in arest la domiciliu, in dosarul retrocedarilor ilegale de paduri si terenuri agricole, in cazul a doi dintre cei trei judecatori cercetati in dosar propunerea de arestare preventiva urmand sa fie discutata vineri.
Magistratii instantei supreme au emis, vineri dimineata, mandate de arestare preventiva pe numele lui Dan Costin Bengescu si Iosif Kadas, in timp ce in cazul lui Jenica Poenaru si al lui Sorin Ion Iacob au luat masura arestului la domiciliu.
In cursul serii de joi, in timpul dezbaterilor, magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au disjuns propunerea de arestarea preventiva fata de judecatorii Ordog Lorand Andras si Gabriel Uta din Covasna si au stabilit ca dezbaterile in cazul lor sa aiba loc in cursul zilei de vineri. Cauza a fost disjunsa fata de cei doi pentru a se indeplini procedurile de citare cu cei doi magistrati.
Procurorii DNA au cerut, joi, instantei supreme arestarea preventiva a sase persoane vizate in dosarul retrocedarilor ilegale de paduri si terenuri agricole, intre care cei doi judecatori de la Tribunalul Covasna si beneficiarul a peste 43.000 de hectare de teren forestier.
Cei doi judecatori - Ordog Lorand Andras si Gabriel Uta - sunt acuzati de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, dupa ce au facut parte dintr-un complet al Tribunalului Covasna care a dispus admiterea unui recurs in materia fondului funciar si reconstituirea dreptului de proprietate pentru peste 43.000 de hectare de teren forestier si de teren agricol, situate pe raza judetului Bacau, in favoarea unei persoane si in defavoarea Romsilva, potrivit anchetatorilor.
Sorin Ion Iacob este urmarit penal pentru constituire a unui grup infractional organizat, trei infractiuni de cumparare de influenta si trafic de influenta, iar Dan Costin Bengescu, pentru trafic de influenta, dare de mita si constituire a unui grup infractional organizat.
Acuzatiile aduse lui Iosif Kadas sunt de constituire a unui grup infractional organizat si trei infractiuni de cumparare de influenta, iar in cazul lui Janica Poenaru, de aderare la un grup infractional organizat si trafic de influenta.
Iacob, Bengescu, Kadas si Poenaru au fost retinuti dupa audierile facute marti la DNA Brasov.
In acelasi dosar este urmarit penal si Paltin Gheorghe Sturdza, care isi atribuie calitatea de mostenitor al "Domeniilor Ghica" si este beneficiarul celor peste 43.000 de hectare, acesta fiind suspectat de instigare la abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, constituire a unui grup infractional organizat, trei infractiuni de cumparare de influenta.
De asemenea, sunt urmariti penal Aurel Olari, suspectat de aderarea la un grup infractional organizat si trafic de influenta, Ioan Gheorghe Varga, suspectat de constituire a unui grup infractional organizat si trafic de influenta, Andrei Poteaca, pe care anchetatorii il suspecteaza de aderare la un grup infractional organizat si trafic de influenta, si Alina Carmen Ciocoiu, suspectata de complicitate la cumparare de influenta.
Potrivit procurorilor, in 17 aprilie 2012, in urma unei intelegeri prealabile, la solicitarea avocatului Ioan Adam, in prezent deputat, cu sprijinul lui Paltin Gheorghe Sturdza, un complet de judecatori de la Tribunalul Covasna, din care au facut parte Ordog Lorand Andras si Gabriel Uta, a dispus admiterea unui recurs in materia fondului funciar si reconstituirea dreptului de proprietate pentru o mare suprafata de teren forestier si de teren agricol, din judetului Bacau, in favoarea unei persoane si in defavoarea Regiei Nationale a Padurilor Romsilva. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1041 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018144 (s)