News Flash:

DOSARUL Mineriadei - Victor Athanasie Stanculescu, la Parchet: Am fost citat in calitate de suspect

21 Octombrie 2015
1160 Vizualizari | 0 Comentarii
stanculescu2
Fostul general Victor Athanasie Stanculescu a mers, miercuri dupa-amiaza, la Parchetul instantei supreme, el declarand, la intrare, ca a fost citat in calitate de supect in dosarul Mineriadei si ca urmeaza sa afle ce anume vor sa ii aduca la cunostinta procurorii. La iesire, fostul general a declarat ca procurorii nu i-au adus la cunostinta ca este cercetat.
UPDATE 15:30 - Stanculescu: Nu mi s-a adus la cunostinta ca sunt cercetat
Fostul general Victor Athanasie Stanculescu a declarat, miercuri, ca procurorii nu i-au adus la cunostinta ca este cercetat pentru infractiuni contra umanitatii in dosarul Mineriadei, ci doar ca s-a redeschis urmarirea penala in cauza, reafirmand ca in 13 iunie 1990 el era plecat din tara.
"Mi s-a adus la cunostinta ca s-a deschis din nou urmarirea penala. Nu mi s-a adus la cunostinta ca sunt cercetat pentru infractiuni contra umanitatii, ci doar ca s-a redeschis dosarul", a spus Victor Athanasie Stanculescu, la plecarea de la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie.
Stanculescu a spus ca atunci a comunicat ca in programul lui de ministru al Apararii, in 13 iunie 1990 va fi la Berlin.
Fostul general Victor Athanasie Stanculescu a fost intrebat de jurnalisti daca stie cine a chemat minerii, cine a tras in protestatari si ce implicare a avut in 13-15 iunie 1990, la toate intrebarile el spunand: "Nu cunosc. Nu am intervenit in niciun fel".
Intrebat daca, din punctul sau de vedere, se poate face dreptate dupa 25 de ani, Victor Athanasie Stanculescu a raspuns: "Traim in Romania. Se poate orice".
Avocatul lui Stanculescu a spus ca pe numele clientului sau nu s-a inceput urmarirea penala, ci doar i s-a comunicat ca ancheta a fost redeschisa. "Procurorii ne-au spus, si au semnat un proces-verbal, ca in cauza s-a dispus inceperea urmaririi penale".
Acesta a adaugat ca in ziua de 13 iunie 1990, "cand au fost mortii", Victor Athanasie Stanculescu nu era in tara.
Avocatul a explicat ca daca Victor Athanasie Stanculescu a dat ordine prin telefon, este nevoie ca procurorii sa dovedeasca acest lucru. "Nu avea cum sa dea ordin din consfatuirea ministrilor Apararii", a adaugat avocatul.
Fostul general Victor Athanasie Stanculescu a spus, la intrarea in sediul Parchetului instantei supreme, ca a fost citat in calitate de supect in dosarul Mineriadei.
Mediafax.ro 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1214 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006404 (s)