News Flash:

Dosarul decontarilor ilegale de la CNAS: Fostul presedinte al intitutiei, Marian Burcea, si alte 12 persoane, inca 30 de zile in arest

26 Septembrie 2017
1017 Vizualizari | 0 Comentarii
marian burcea
Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au decis prelungirea cu 30 de zile a masurilor preventive in cazul fostului presedinte CNAS, Marian Burcea, si a celorlalte persoane implicate in dosarul privind decontarea ilegala a unor servicii fictive de ingrijire medicala la domiciliu.
Fostul sef al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate si fost consilier al lui George Maior la SRI, alaturi de alti inculpati in dosarul CNAS, au fost arestati in 1 septembrie, in urma unei decizii a judecatorilor de la Curtea de Apel Bucuresti.
Fostul sef al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Marian Burcea, a fost demis, in 1 septembrie, de premierul Mihai Tudose, ca urmare a retinerii sale de catre DNA in dosarul privind decontarile ilegale. Marian Burcea este cercetat pentru constituirea unui grup infractional organizat si folosirea influentei.
Fostul consilier al lui George Maior la SRI, Sergiu Ciobanu, este acuzat de trei fapte de trafic de influenta si de instigare la folosirea influentei, in exercitiul functiei de conducere din cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, in scopul obtinerii de foloase necuvenite.
Potrivit DNA, bugetul CASMB ar fi fost pagubit cu aproximativ trei milioane euro, in intervalul ianuarie 2016-august 2017, prin decontarea ilegala a unor servicii fictive de ingrijire medicala la domiciliu, inclusiv pe baza unor dosare medicale intocmite in fals. Cei care beneficiau de bani ar fi avut si protectia unor persoane din conducerea Casei de asigurari de sanatate a Capitalei, dar si din conducerea CNAS.
„In multe situatii, dosarele medicale cu pacienti fictivi au avut prioritate la decontare si aprobare, in timp ce solicitarile pacientilor asigurati care, in mod real, ar fi avut dreptul sa beneficieze de servicii medicale la domiciliu, erau refuzate. Pentru evitarea depistarii fraudelor se intocmeau, in fals, raportari lunare de servicii medicale necesare decontarilor, iar in paralel erau introduse si sterse date din sistemul informatic unic integrat al C.N.A.S prin accesarea fara drept a acestuia, astfel incat in sistem sa apara ca serviciile medicale au fost efectuate in realitate”, conform DNA.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1258 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006060 (s)