News Flash:

Dosarul de amenintare al lui Traian Basescu nu va fi trimis in judecata

28 Iulie 2016
984 Vizualizari | 0 Comentarii
basescu amendat
Pachetul General a anuntat joi ca dosarul in care fostul presedinte Traian Basescu este cercetat pentru amenintare la adresa Gabrielei Firea nu va fi trimis in judecata iar cercetarile vor fi reluate dupa ce Augustin Lazar a infirmat decizia procurorului de caz, pe motiv ca ancheta este incompleta.
"In urma controlului ierarhic de legalitate efectuat, s-a constatat lipsa unei anchete efective, care sa respecte exigentele in materia continutului rechizitoriului si standardelor de claritate in prezentarea acuzarii in instanta. Ca urmare a infirmarii solutiei initiale dispuse de procurori, cercetarile urmeaza a fi reluate de catre Sectia de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru clarificarea acuzatiilor penale, completarea materialului probator, in vederea lamuririi tuturor aspectelor cauzei. Ulterior, se va efectua o noua evaluare a intregului material probator, in raport si de doctrina si jurisprudenta in materie, pentru a adopta o solutie legala si temeinica in cauza", transmite Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie intr-un comunicat de presa.
Procurorul de caz a dispus trimiterea in judecata a fostului presedinte al Romaniei, Traian Basescu, pentru doua acte de amenintare. Solutia a fost confirmata si de seful Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica, Camelia Sutiman insa a fost fost infirmata de Procurorul General al Romaniei, Augustin Lazar. Mandatul de sef de sectie al Cameliei Sutiman a expirat vineri, aceasta confirmand rechizitoriul inainte de incetarea mandatului.

pachetul general traian basescu gabrielei firea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1206 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006302 (s)