News Flash:

DOSARUL BOJIN: Beneficiarul contractelor - Am furat tara?! Ce am facut?! Doua aranjate mari si late

13 Decembrie 2014
1310 Vizualizari | 0 Comentarii
Omul de afaceri George Didila, arestat in dosarul coruptiei din Timis, ii presa pe sefii institutiilor care ii ofereau preferential contracte sa-i faca mai repede platile, spunand ca "a luat bani cu camata" si intreband, retoric in opinia lui: "Am furat tara?! Ce am facut?! Doua aranjate mari".
Una dintre institutiile de la care Didila a obtinut contracte este Administratia Bazinala a Apelor (ABA) Banat.
Potrivit unor documente ale anchetatorilor, obtinute MEDIAFAX, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Timis, Titu Bojin, l-a determinat pe directorul ABA Banat, Luci Ervin, apropiat al sau, "sa isi exercite in mod defectuos atributiile de serviciu" astfel incat firma lui George Didila, Ecomet West, sa primeasca, in urma fraudarii procedurilor de achizitie publica, trei contracte pentru furnizarea de produse, institutia publica inregistrand astfel un prejudiciu de 69.901 lei.
"In vederea derularii procedurilor de achizitie produse, cu SC Ecomet West SRL, Luci Ervin a solicitat la ANAR (Administratia Nationala 'Apele Romane' - n.r.), autoritatea centrala, modificarea listelor privind necesarul de produse al institutiei locale, prin includerea unor produse care deja erau livrate si depozitate la acel moment la ABA Banat, de catre societatea mai sus mentionata", se mai precizeaza in documentele citate.
Din interceptarile unor convorbiri telefonice purtate de Didila cu Ervin, redate in aceleasi documente, reiese ca omul de afaceri il presa constant pe seful ABA Banat sa rezolve rapid problema platilor.
Una dintre discutii, purtata in 3 iunie, a fost urmatoarea:
"Luci Ervin: S-a rezolvat!
Didila George: Ce s-a rezolvat domne, ca nu vrea sa semneze factura, domne!
Luci Ervin: Factura nu se ia ca nu e incheiata procedura. Fara factura, doar cu aviz si se las alea acolo.
Didila George: Domnule director, va rog eu...
Luci Ervin: Trebuie facuta cu alta data, ulterior.
Didila George: Sunteti la birou, domnule?
Luci Ervin: Da, sunt la birou.
Didila George: Ajung si eu in 5 minute. Va rog sa ma asteptati.”
Ulterior, la 24 iunie, Ervin l-a sunat pe Didila George si i-a transmis ca problema legata de plata contractului referitor la achizitia publica de lanterne de catre ABA Banat s-a rezolvat. Cu privire la alte proceduri de achizitie care urmareau sa fie incheiate de catre institutia publica, directorul institutiei i-a comunicat interlocutorului sau ca asteapta modificarea unei liste de catre autoritatea centrala, noteaza procurorii anticoruptie, in documentele citate.
Omul de afaceri se arata insa nemultumit de ritmul in care inainteaza lucrurile, spunand printre altele: "Asta este balci, nu e altceva! E carnatul deja lung si miroase!"
"Didila George: Ce ati facut, dom’le, cu treaba asta?
Luci Ervin: E in regula…Ce? E in regula, prima problema e in regula. Trebuie sa…ma auziti? Primele, cu lanternele, urmeaza celelalte, sa modificam lista si cealalta cum am zis…cum am ramas stabiliti de aici, cand ati plecat cu…ultima problema. Cum ati zis dumneavoastra. Ce cum? Pana pot modifica aia…
Didila George: Asa. Si cand modificati, domn director?! Spuneti si mie cand?! Ca ati zis sa se mute omu’ la Bucuresti, nu v-am deranjat. Astazi eu am zis sa va dau un telefon. Bun, v-am dat un telefon, sa-mi spuneti cand ma duc la dumneavoastra sa va duc hartiile si gata, dom’le. Asta este balci, nu e altceva! E carnatul deja lung si miroase! Deci, spuneti-mi si mie cand ma duc?! Luni, marti, cand ma duc la dumneavoastra?
Luci Ervin: Cred ca marti o sa ne…sa-mi trimiteti alea, sa le am toate. Pana marti, imi vine de la Bucuresti raspunsul"
Intr-o alta discutie, din 9 iulie, George Didila reclama intarzieri la plata facturilor, spunandu-i sefului ABA Banat ca are de returnat bani luati cu camata.
"Luci Ervin: … Acum platim o factura si maine a doua.
Didila George: Dom’le, dar plateste-le odata pe amandoua, sa terminam odata balciul asta, dom’le!
Luci Ervin: Acum, uite asta fac…
Didila George: Primesc prima data…plateste-le, dom’le, pe amandoua si terminati dracu’ odata cu balciul asta! Ca iese, dracu’ altceva, aude lumea in gura noastra pentru nimic! Ajungem la alte…in gura altora! Pentru ce, dom’le?! Ce am facut?!
Luci Ervin: Da…
Didila George: Lumea interpreteaza altfel! Telefoanele astea sunt ascultate! Eu stiu…ce am facut?! Am furat tara?! Am facut milioane de euro?! Ce am facut?! Doua aranjate (?) mari si late! Pentru asta ma chinuiti intr-un hal…Eu am luat bani cu camata din alta parte. Dati-mi banii, sa-i dau banii acolo omului si nu-mi trebuie nimic. Ca n-am nici un adaos.
Luci Ervin: Hai, mai…
Didila George: Adaosul meu este zero! L-ati dat jos.
(…)
Didila George: Ce ai inteles? Vreau sa stiu, platesti astazi?
Luci Ervin: Da, da, da.
Didila George: Plateste-le pe amandoua, mai omule, mai"
In dosarul coruptiei din Timis, instanta a dispus arestarea a cinci persoane, intre care consilierul judetean Marcel Mihoc, Teodor Gavris, fost director in CFR Calatori, si omul de afaceri George Didila, in timp ce presedintele Consiliului Judetean, Titu Bojin, este cercetat sub control judiciar. Mediafax.ro

anar
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1255 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006274 (s)