News Flash:

Dosarele care il aduc pe Traian Basescu in fata procurorilor

28 Decembrie 2014
1387 Vizualizari | 0 Comentarii
Traian Basescu nu mai este presedinte, deci nu mai are nici imunitate. Asta inseamna printre altele ca are multe explicatii de dat in fata procurorilor deoarece il asteapta mai multe dosare, suspendate in perioada in care a stat la Cotroceni.

Flota este cel mai rasunator dosar al lui Traian Basescu. Dar nu este singurul. 

Citeste si: Traian Basescu isi ia in serios rolul de bunic: isi plimba nepotica cu sania - FOTO


In dosarul Flota, Traian Basescu este acuzat, alaturi de alte cateva zeci de persoane, de prejudicierea statului roman cu peste 11.000 de miliarde de lei, dupa vanzarea a 16 nave, in perioada 1991 - 2000. 

„Casa din Mihaileanu" este un alt dosar celebru. Cauza priveste modul in care Traian Basescu si-a repartizat o casa, in perioada in care era primar. Fostul presedinte nu ar fi avut dreptul sa beneficieze de o repartitie de la stat, in conditiile in care mai primise o casa in Constanta si era chirias intr-un imobil administrat de RAAPPS.

Traian Basescu a fost cercetat si intr-un dosar pentru spalare de bani. Cauza priveste tranzactiile imobiliare cu omul de afaceri Costel Casuneanu. 


Retrocedarea a  66 de imobile intr-o singura zi, in 2002, i-au atras alte plangeri lui Traian Basescu. In cazul angajatilor primariei s-a dispus inceperea urmaririi penale, insa Basescu a fost scos de sub urmarire penala pe motiv ca areimunitate.

Retrocedarea Parcului Bordei este un alt dosar controversat. In septembrie 2003, Traian Basescu, primar al Capitalei atunci, a semnat dispozitiile de retrocedare fara a le mai supune votului Consiliului General si a dat Parcul Bordei in schimbul Satului Francez.  S-a ajuns la proces, iar omul de afaceri Costica Constanda a castigat despagubiri de 165 de milioane de euro in procesul cu Primaria.


Si redeschiderea dosarului ALRO ar putea fi un nou motiv de ingrijorare pentru fostul sef al statului. Dosarul ALRO a fost deschis in 2007 sub acuzatia de subminare a economiei nationale. 

Ultimul dosar este cel in care e implicata Gabriela Firea pe care fostul presedinte a numit-o santajista de profesie si a amenintat-o. Firea a depus la Parchet o plangere pentru amenintare si santaj, dar actiunea penala a fost suspendata, invocandu-se imunitatea. 
Sursa: antena3.ro 

traian basescu presedinte imunitate dosar primar chirias proces
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1133 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004938 (s)