News Flash:

Dorintele sexuale ale femeilor sunt, ca si in cazul barbatilor, animalice si insatiabile

16 Iulie 2015
1156 Vizualizari | 0 Comentarii
fa dragoste dupa nastere
Dorintele sexuale ale femeilor sunt animalice si insatiabile, sustine o noua carte care spulbera stereotipurile legate de sexualitatea feminina, citata de Daily Mail.

“Ce doresc femeile: aventuri in stiinta dorintei feminine” ( “What Women Want: Adventures in the Science of Female Desire”) aduce in sprijinul sau cercetari stiintifice pentru a dovedi ca dorintele si sexualitatea femeilor sunt intelese complet gresit – atat de barbati, cat si de femei.

Potrivit Daily Mail, cartea, care ofera o imagine fara precedent a sexualitatii feminine si contine teorii explozive cu privire la sexualitate si dorinta, poate sadi frica in inima oricarui barbat heterosexual. Autorul sau, jurnalistul Daniel Bergner, explica cum cercetarea sexualitatii feminine a fost modelata de stereotipurile de gen si cum idealurile despre aceasta au reprimat si chiar remodelat dorintele femeilor si viata lor sexuala.

Bergner si-a bazat cartea pe cercetari si interviuri cu cercetatori ai comportamentului uman si animal, psihologi, sexologi si femei obisnuite.

Cartea, care a aparut initial sub forma unui articol in New York Times Magazine, in 2009, sustine ca in pofida mai multor dovezi care sugerau ca sexualitatea feminina este la fel de puternica si calauzita de dorinta ca si cea masculina – daca nu chiar intr-o masura mai mare – cercetarile au fost oarbe la dovezile despre poftele trupesti si comportamentul sexual fara rezerve ale femeilor.

De fapt, Bergner a constatat ca tot ceea ce se spune despre sexualitatea masculina – si anume ca este primara, insatiabila si animalica – este adevarat si despre sexualitatea feminina.

In acest context, anumite calitati pe care societatile le-au atribuit in mod traditional femeilor – cum ca ar fi in mod inerent si biologic mai potrivite pentru monogamie sau ca dorintele lor isi au originea in iubirea romantica – “nu sunt altceva decat un basm”, scrie Bergner.

El citeaza drept exemplu cazul unei maimute rhesus, Deidrah, al carui comportament a fost analizat de cercetatoarea Meredith Chivers, care isi urmareste necrutator obiectul dorintei. Comportamentul acesteia i-a indicat lui Chivers ca sexualitatea primatelor nu este dominata de barbati. “Timp de zeci de ani si in pofida dovezilor care indicau contrariul, oamenii de stiinta au vazut comportamentul sexual al primatelor dominat de barbati. Barbatii erau initiatorii, iar femeile un fel de receptori aproape indiferenti”, scrie jurnalistul.

Potrivit lui Berger, faptul ca dorintele si fanteziile sexuale ale femeilor sunt adesea supuse sau pasive este legat de “forta culturii care, intr-o oarecare masura, a inversat lucrurile” in privinta modului in care femeile se raporteaza la ele insele sau la sex. (sursa: doctorulzilei.ro)

animalice insatiabile sexualitatea feminina aventuri
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1212 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004854 (s)