News Flash:

Donald Trump cere pedeapsa cu moartea pentru traficantii de droguri

20 Martie 2018
935 Vizualizari | 0 Comentarii
trump presedinte

Presedintele american Donald Trump a propus luni impunerea pedepsei cu moartea pentru traficantii de droguri, argumentand ca guvernul federal "pierde timpul" daca nu este dispus sa adopte masuri radicale, relateaza site-ul televiziunii CNN.
Trump a vorbit despre pedeapsa capitala in cadrul unui discurs sustinut in orasul Manchester, din statul New Hampshire, unde criza de opiacee este accentuata.

Liderul de la Casa Alba a anuntat, de asemenea, masuri de combatere a prescrierii excesive de medicamente pe baza de opiu si a accesului insuficient la tratament. 63.600 de persoane au murit in SUA in 2016 din cauza crizei de opiacee, potrivit autoritatilor din domeniul sanatatii.

"Daca nu vom avea o abordare dura impotriva traficantilor de droguri, pierdem timpul. Si aceasta duritate include pedeapsa cu moartea. Uitati-va la unele dintre tarile care nu sunt permisive ... nu au probleme cu drogurile. Este vorba despre rezolvarea unei probleme foarte, foarte dificile si daca nu vom fi duri in raport cu traficantii nu se va intampla nimic, oameni buni. Poate ca tara noastra nu este pregatita pentru acest lucru (n.a. - pedeapsa cu moartea). Este posibil ... desi personal nu pot sa inteleg asta. Trebuie sa schimbam legile si lucram acum la asta", a spus Trump.

Potrivit estimărilor guvernului american, aproximativ 2,4 milioane de cetăţeni sunt dependenţi de opiacee, care sunt atât o clasă de medicamente precum analgezicele, dar şi heroina - acţionând direct asupra sistemului nervos central.

Casa Albă a precizat că Departamentul de Justiţie va încerca să introducă pedeapsa cu moartea împotriva traficanţilor de droguri "când va fi momentul potrivit, în concordanţă cu legea în vigoare".

În afara acestei măsuri radicale, administraţia Donald Trump vrea să modifice programele guvernamentale de sănătate pentru a reduce prescripţiile de opiacee cu o treime în următorii trei ani.

Totodată, preşedintele american doreşte pedepsirea medicilor şi farmaciştilor neglijenţi sau care au legături cu traficanţi de droguri, iar companiile farmaceutice implicate vor fi acţionate în instanţă.

Donald Trump a precizat că va trimite Congresului o cerere pentru aprobarea unui buget în valoare de 6 miliarde de dolari, pentru perioada 2018-2019, cu scopul de a combate criza de opiacee şi traficul de droguri.

Mediafax


trump manchester
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1270 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006943 (s)