News Flash:

Doliu in presa timisoreana. A murit un cunoscut jurnalist

19 Ianuarie 2015
1351 Vizualizari | 0 Comentarii
Harald Zimmerman
Jurnalistul Harald Zimmerman, fost redactor sef la ziarul “Timisoara” si presedinte al clublui oamenilor de afaceri liberali din acelasi oras, a murit aseara pe partia de schi de la Semenic. Avea doar 54 de ani. Un pedant al scrisului si un neamt printre romani.
Supravietuind aproape 25 de ani unei leucemii, a cazut secerat in urma unui infarct.
Imi aduc aminte ca tatal meu medic, venit odata in redactia ziarului “Timisoara”, mi-a spus ca baiatul acela sufera de un limfom. Nu stiam cum sa-i spun. Iau zis altii intre timp… S-a tratat si a scapat.
De el ne leaga alte pozne si intamplari hazlii. Tin minte ca am plecat impreuna cu Ioan Monoran la Becicherecu Mic, trimisi de Harry sa facem un reportaj despre revolta taranilor, scriu colegii de la Ziuadevest.ro. Era prin vara anului 1990. Ne-am imbracat la tol festiv, ne-am luat o serie de dosare si ne-am intepenit la Primaria locala, in chip de oamenii dreptatii. Auzind ca fostul presedinte de CAP a dus acasa vitele si o serie de alte animale, am impartit pamanturile taranilor, scriind in acele regsitre. La un moment dat, un paur, neincrezator, ne-a intrebat dar unde-i lejea. Si i-am raspuns: “Lejea suntem noi!” Seara la intoarcere nestiind ce am facut noi, ne-a pus sa scriem despre cele intamplate. Am dat din colt in colt. In final i-am spus ca noi ne-am dus acolo cu revolutia, nu cu reportajul. Ne-a iertat, dar ne-a apostrofat putin vorbindu-ne ca rolul ziaristului e altul.
M-am intalnit nu demult cu el. Parea un om extrem de calm si de lipsit de griji. Nu a fumat niciodata. Ducea o viata sportiva.
Ciudat ca e totusi, vorba lui Florian Mihalcea, toti ziaristii importanti de la ziarul “Timisoara” au murit de infarct. Semn de prea multa inflacarare sau predestinare?
PS: Priveghiul pentru Harry are loc la Casa Funerara de pe Calea Sagului (vis-a-vis de cimitirul din Calea Sagului) iar inmormantarea  va avea loc marti, 20 ianuarie, ora 14, in Cimitirul de pe strada Rusu Sirianu.

ziarul timisoara leucemii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1121 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007047 (s)