News Flash:

DOLIU in cinematografie! A murit Pierre Brice, interpretul personajului Winnetou

7 Iunie 2015
1707 Vizualizari | 0 Comentarii
Pierre Brice
Actorul francez Pierre Brice, interpretul personajului Winnetou din cinematografia germana, a murit sambata, la Paris, la varsta de 86 de ani, informeaza site-ul allocine.fr.
Pierre Brice a fost unul dintre cei mai populari actori francezi in Germania gratie personajului Winnetou pe care l-a interpretat intr-o serie de filme western de mare succes, lansate in anii 1960.
Mai intai model si dansator, Pierre Brice si-a inceput cariera in cinematografie cu roluri secundare si a interpretat primul sau rol principal in filmul "Jeux précoces", de Damiano Damiani, in 1960. A turnat cateva filme in Italia, inainte de a interpreta rolul care i-a adus celebritatea pe plan mondial, cel al indianului Winnetou.
Adaptate dupa romanele scriitorului german Karl May, filmele din seria "Winnetou" au fost inca de la inceput extrem de populare, iar pelicula "Comoara din Lacul de Argint" (1962) a avut mare succes. Dupa acel rol, Pierre Brice a devenit cel mai popular actor francez in randul spectatorilor germani.
Continuarile din seria "Winnetou" s-au succedat intr-un ritm frenetic in cinematografe, dupa modelul cartilor pe baza carora au fost realizate. Personajul Winnetou a fost in acelasi timp o mana cereasca si un blestem pentru Pierre Brice. La fel cum personajul Angélique a sfarsit prin a o agasa pe actrita Michèle Mercier, Winnetou a devenit o legenda si o capcana pentru actorul francez. Pierre Brice a turnat intre 1962 si 1968 unsprezece filme in care a jucat rolul Winnetou, alaturi de Lex Barker si de alti actori care l-au interpretat pe prietenul celebrului indian, aventurierul Old Shatterhand.
Starul francez a jucat pentru ultima oara acest rol in filmul "Winnetous Rückkehr", lansat in 1998. Pierre Brice a incercat sa se distanteze totusi de acest rol, jucand si in cateva filme politiste si comedii.
Mediafax.ro 

pierre brice paris winnetou
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1790 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006081 (s)