News Flash:

DOLIU: A murit o celebra jurnalista!

11 Ianuarie 2017
1212 Vizualizari | 0 Comentarii
doliu3
Clare Hollingworth, prima jurnalista care a anuntat declansarea celui de-al Doilea Razboi Mondial, a murit in Hong Kong, la varsta de 105 ani.
In august 1939, Clare Hollingworth a fost prima persoana din lume care anunta ca 1000 de tancuri ale Germaniei au invadat Polonia. Pentru jurnalista Clare Hollingworth era a treia zi de lucru la publicatia The Telegraph atunci cand cel de-al Doilea Razboi Mondial a fost declansat.
Asadar, Hollingworth era reporter incepator pentru Daily Telegraph, atunci cand a anuntat "stirea senzationala a secolului". Clare a fost jurnalistul care a reperat trupele germane care se grupasera la granita poloneza, in timp ce calatorea din Polonia in Germania, in 1939, informeaza BBC.
Totodata, Claire Hollingworth a fost corespondent si in razboiul din Vietnam, in Algeria si Orientul Mijlociu.
O alta stire in exclusivitate, despre spionul britanic Kim Philby, a fost descoperita tot de Hollingworth pentru The Guardian in 1963. Convinsa ca Philby se afla in aceesi linie de spionaj care ii includea pe Guy Burgess si Donald Maclean, a scris ca acesta a fugit in Rusia. Insa The Guardian a amanat publicarea relatarii jurnalistice a lui Clare Hollingworth timp de trei luni.
Inainte de a deveni reporter, Hollingworth a ajutat in operatiunea de salvarea a mii de oameni de fortele mobilizate de Hitler prin eliberarea unor vize britanice.
De-a lungul vietii, a fost membru de seama in Clubul Corespondentilor Straini (FCC), din Hong Kong, unde si-a sarbatorit aniversarea de 105 ani, in octombrie anul trecut.
Tara Joseph, presedinte al FCC, declara despre Hollingworth: "A fost o sursa de inspiratie extraordinara si un membru al clubului nostru de nepretuit".
Hollingworth, care a fost casatorita de doua ori, si-a petrecut ultimele patru decenii in Hong Kong, dupa ce a lucrat in Beijing, in anii 1970.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1220 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005093 (s)