News Flash:

Doi ani de la moartea politistului Bogdan Gigina. Dosarul este inca la procurori

20 Octombrie 2017
845 Vizualizari | 0 Comentarii
gigina
Vineri se comemoreaza doi ani de cand politistul Bogdan Gigina, de la Brigada Rutiera a Capitalei, a murit in timp ce deschidea, cu motocicleta, coloana oficiala lui Gabriel Oprea, perioada in care familia a asteptat gasirea unui responsabil. Dosarul este in continuare la procurori.
Agentul de politie Bogdan Gigina avea 28 de ani si era angajatul Brigazii de Politie Rutiera a Capitalei de opt ani. In seara de 20 octombrie a anului 2015, Bogdan a fost desemnat sa deschida, cu motocicleta, coloana oficiala a vicepremierului si ministru al Afacerilor Interne de la acea vreme, Gabriel Oprea. Pe o ploaie marunta, vizibilitate redusa si cu o viteza de 84 km/h, spun procurorii, in zona Bulevardului Stirbei Voda, agentul a pierdut controlul motorului si a cazut intr-o groapa ce fusese sapata pentru remedierea unei avarii la reteaua de distributie a gazelor.
„Oprea Gabriel este cel care a determinat, prin incalcarea dispozitiilor legale mentionate, prezenta victimei Gigina Bogdan-Cosmin ca motociclist intr-o coloana oficiala, imprejurare in care acesta a decedat. In ceea ce priveste cauza accidentului de circulatie constand in viteza de deplasare (84 de km/h) si neadaptarea acesteia la conditiile meteorologice, din probele administrate pe parcursul urmaririi penale rezulta indicii rezonabile ca aceasta cauza a fost determinata de catre ministrul de interne Oprea Gabriel. Viteza de deplasare era stabilita in mod implicit de catre ministrul de interne prin comunicarea destinatiei si a momentului precis la care aceasta trebuia sa ajunga la destinatie. De altfel, acesta era singurul in masura sa solicite marirea vitezei de deplasare dincolo de depasirea limitei de siguranta”, precizau procurorii anticoruptie in septembrie 2016, dupa aproape un an de la moartea lui Bogdan.
Tot atunci, institutia anticoruptie a cerut avizul Senatului pentru inceperea urmaririi penale fata de Gabriel Oprea, senatorii respingand cererea.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1218 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005255 (s)