News Flash:

Doctorii iti recomanda sa bei zilnic un pahar cu suc de rosii! Afla cum le poti conserva pentru a-si pastra toate proprietatile

13 Mai 2018
1033 Vizualizari | 0 Comentarii
suc de rosii

Nu lasati sa treaca vara fara sa preparati suc de rosii si rosii in bulion! In felul acesta, veti consuma toata iarna o varianta a salatei proaspete.
Rosiile prelucrate termic contin o cantitate mare de licopen, un antioxidant cu efect dovedit impotriva cancerului.
Consumati rosii din belsug in plin sezon! 100 de grame au doar 18 kilocalorii si reprezinta un remineralizant ideal. Alegeti rosiile de gradina, crescute fara ingrasaminte de sinteza. Acestea merita sa fie conservate si pentru iarna. Rosiile cherry, spre exemplu, pot fi perfect congelate.

Rosiile uscate
Pot fi de asemenea uscate si devin astfel delicatese. In ceea ce priveste modalitatea de preparare, sfaturile nutritionistilor sunt extrem de simple: “treceti-le printr-o baie de aburi care accelereaza intr-un fel patrunderea un cantitati mai mari de apa, dupa care se asezati-le intr-un loc umbros, cu o temperatura relativ constanta”.
Ulterior, le puteti consuma “prin revitalizarea cu ajutorul apei, procedeu prin care isi capata forma”. De asemenea, continutul in nutrienti se dizolva in apa pe care o absorb.

Rosiile uscate pot fi conservate si in ulei de masline. Masa grasa stimuleaza absorbtia licopenului, substanta activa din rosii. Si potenteaza capacitatea acestuia de prevenire a cancerelor. Studii au dovedit ca persoanele care consuma cantitati constante de licopen isi reduc riscul cancerului de prostata si de san.

Sucul de rosii
“Sucul de rosii are avantajul ca el concentreaza o cantitate mai mare de antioxidanti chiar decat rosia in sine, s-a constatat acest lucru” spun nutritionisti. Asadar, faceti suc de rosii si consumati-l din abundenta iarna. Se fierbe cu 0,5% sare. Dar in coaja se gaseste cea mai mare cantitate de licopen. De obicei, aceasta se inlatura in timpul prepararii sucului de rosii. De aceea, conservati si rosii intregi in bulion. Sau taiati-le in cuburi mici si conservati-le in suc de rosii. Folositi-le in orice mancare gatita!
“Spre deosebire de un preparat care are la baza ulei si alte rantasuri, diferenta este foarte mare in ceea ce priveste valoarea calorica finala. Sucul de rosii are o valoare calorica extrem de redusa in timp ce uleiul aduce sute de kilocalorii” ne atrag atentia nutritionistii.
Iarna, aceste preparate sunt de preferat rosiilor proaspete de sera.
“Chiar daca am putea sa cumparam din supermarket din export nu se compara cu o rosie crescuta natural, stata sub soare ceea ce inseamna ca acumuleaza o cantitate mult mai mare de nutrienti“ adauga nutritionistul. Un pahar pe zi este suficient pentru un adult.


rosiile rosiile uscate
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1265 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005709 (s)