News Flash:

Doar 10 la suta dintre elevii din judetul Hunedoara primesc rechizite gratuite

13 Septembrie 2016
1014 Vizualizari | 0 Comentarii
rechizite copii
Aproape 60.000 de copii au inceput luni scoala in judetul Hunedoara, peste 3.000 dintre acestia fiind boboci in clasa a I-a, releva datele Inspectoratului Scolar Judetean. 
'Anul scolar a inceput fara probleme in judetul Hunedoara. Toate scolile sunt pregatite pentru primirea elevilor la cursuri', a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean Hunedoara, Claudia Anca. 
Din totalul celor 284 de unitati scolare din judetul Hunedoara, 13 nu au primit autorizatie sanitara de functionare, principala problema a acestora referindu-se la faptul ca nu pot asigura circuite separate in cladiri pentru prescolari si elevii din ciclul primar. 
Pe de alta parte, copiii de la gradinitele din orasul Lupeni si comuna Santamaria Orlea, precum si elevii de la colegiile 'Dragomir Hurmuzescu' Deva, 'Emanoil Gojdu' Hunedoara si 'Alexandru Borza' Geoagiu au inceput anul scolar in cladiri noi sau reabilitate complet in baza unor proiecte finantate din fonduri europene. 
Potrivit datelor statistice, elevii din clasele I-X au asigurate 90 % din manualele scolare gratuite. Colegii lor din clasele a XI-a si a XII-a vor primi manualele gratuite in cursul lunii octombrie. 
De asemenea, pentru 6.580 de elevi din ciclul primar si gimnazial au fost achizitionate pachete cu rechizite gratuite, acestea urmand sa fie distribuite copiilor care provin din familii cu posibilitati materiale reduse. 
In cursul saptamanii trecute Episcopia Devei si Hunedoarei a oferit gratuit peste 300 de ghiozdane cu rechizite pentru copiii saraci, scopul actiunii fiind prevenirea abandonului scolar. 
La randul sau, Primaria municipiului Hunedoara a anuntat ca peste 300 de elevi din localitate, beneficiari de burse sociale, vor primi din partea administratiei locale ghiozdane si rechizite scolare. Acestea vor putea fi ridicate marti, de la ora 11,00, de la sediul Primariei Hunedoara, coletele urmand sa fie distribuite copiilor in prezenta cadrelor didactice. 
In judetul Hunedoara functioneaza 284 de unitati de invatamant, dintre care 111 sunt cu personalitate juridica si au arondate alte scoli sau gradinite. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1156 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006118 (s)