News Flash:

DNA primeste un nou refuz in instanta

17 August 2016
1058 Vizualizari | 0 Comentarii
dna3
Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a respins marti cererea DNA de luare a masurii preventive constand in interdictia initierii procedurii de dizolvare si lichidare fata de SC Carpatica Asig SA.

Decizia nu este definitiva, ea putand fi contestata.

In urma cu o saptamana, procurorii DNA au solicitat Inaltei Curti luarea, pentru o durata de 60 de zile, a masurii preventive constand in interdictia initierii procedurilor de dizolvare si lichidare privindCarpatica Asig sau, dupa caz, suspendarea procedurilor in situatia in care acestea au fost deja initiate.

Solicitarea a fost facuta in contextul in care Carpatica Asig a fost trimisa in judecata pe 25 aprilie 2014, ca persoana juridica, pentru infractiuni de cumparare de influenta si dare de mita, dupa finalizarea unei anchete complexe, potrivit DNA.

"Cererea procurorilor (...) a fost formulata pentru urmatoarele motive: prin sentinta penala (...) din 08.03.2016 a Curtii de Apel Bucuresti s-a dispus condamnarea inculpatei SC Carpatica Asig SA la plata unei amenzi penale de 600.000 lei, precum si difuzarea hotararii de condamnare in mass media. Impotriva sentintei mentionate, inculpata a declarat apel, cauza aflandu-se in prezent pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie", se preciza intr-un comunicat al DNA.

In aceste conditii, la data de 27 iulie 2016, Autoritatea de Supraveghere Financiara a decis, intre altele, declansarea procedurii de faliment si lichidarea societatii Carpatica Asig prin procedura obisnuita de insolventa. ASF a hotarat, totodata, emiterea solicitarii pentru deschiderea procedurii falimentului Carpatica Asig, urmand sa fie sesizat judecatorul sindic din cadrul tribunalului competent, decizia fiind publicata in Monitorul Oficial pe data de 2 august.

carpatica asig dna
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1293 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006704 (s)