News Flash:

DNA cere din nou arestarea lui Ilie Carabulea

16 Iulie 2014
702 Vizualizari | 0 Comentarii
Procurorii DNA au formulat o noua propunere de inlocuire a arestului la domiciliu cu arestul preventiv in cazul omului de afaceri Ilie Carabulea, pe motiv ca acesta a luat legatura cu mai multi martori si a instalat la domiciliul sau un sistem de monitorizare video a sediului Carpatica Asig.
Carabulea, judecat alaturi de Dan-Radu Rusanu si Constantin Marzac in dosarul "Carpatica", a mai fost arestat preventiv, tot la propunerea Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), masura fiind inlocuita ulterior cu arestul la domiciliu.
Potrivit DNA, noua propunere de arestare preventiva a fost formulata ca urmare a faptului ca, in intervalul 24 iunie - 5 iulie, Ilie Carabulea a incalcat "in mod repetat" obligatiile impuse de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) odata cu inlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu.
ICCJ i-a interzis atunci omului de afaceri sa paraseasca imobilul in care locuieste fara permisiunea judecatorului de Camera preliminara si a instantei Curtii de Apel Bucuresti. In plus, el nu avea voie sa comunice cu ceilalti inculpati si cu martorii din dosar.
Potrivit anchetatorilor, Ilie Carabulea nu a respectat aceste conditii, luand legatura prin mijloace de comunicare electronice, dar si prin intermediul unei alte persoane, cu inculpatii SC Carpatica Asig SA (prin reprezentantii legali) si Ana-Ina Crudu si cu mai multi martori din dosar.
"Totodata, incepand cu data de 25 iunie, inculpatul Carabulea Ilie a instalat un sistem de monitorizare la domiciliul acestuia, conectat la serverul SC Carpatica Asig SA, prin intermediul caruia are acces online la imaginile surprinse de camerele de supraveghere instalate in sediul SC Carpatica Asig SA si, implicit la activitatea desfasurata de inculpati si martori", conform reprezentantilor DNA.
Potrivit unor surse judiciare, Carabulea a trimis la secretariatul societatii Atlasib, in intervalul de timp cat a fost arestat la domiciliu, mai multe documete, intre care un "Raport privind dosarele de dauna avizat in data de 27.06.2014, dupa unitatile instrumentare", "Situatia rezervelor pentru dosarele de dauna avizate in perioada 01.06.2014-27.06.2014 dupa unitatile instrumentare" si "Carpatica raportare 23.06.2014 - 30.06.2014".
Sursele citate au precizat ca niciunile dintre aceste documente nu era semnat sau stampilat, insa faptul ca Ilie Carabulea este destinatarul acestor hartii a fost confirmat in fata procurorilor anticoruptie de mai multi martori, care au fost audiati.
Propunerea procurorilor de inlocuirea a arestului la domiciliu cu arestul preventiv va fi luata in discutie, vineri, de judecatorul de camera preliminara de la Curtea de Apel Bucuresti (CAB).
Pe de alta parte, miercuri, la insanta suprema, Ilie Carabulea a cerut permisiunea de a parasi teritoriul judetului Sibiu. Solicitarea a fost adresata dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a decis ca el sa fie cercetat sub control judiciar, cu interdictia de a parasi judetul mentionat. Hotararea nu a fost definitiva astfel incat a fost contestata de Carabulea, dar si de DNA. Inalta Curte de Casatie si Justitie urmeaza, astfel sa stabileasca, definitiv, daca admite contestatia procurorilor si Ilie Carabulea ramane in arest la domiciliu sau daca admite cererea omului de afaceri, el urmand sa fie cercetat sub control judiciar. Mediafax.ro

procurorii dna ilie carabulea carpatica asig
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0799 (s) | 23 queries | Mysql time :0.010866 (s)