News Flash:

DNA cere aviz de la Parlament pentru urmarirea penala a fostilor ministri Elena Udrea si Ion Ariton. Va fi retinuta Udrea?

2 Februarie 2015
1176 Vizualizari | 0 Comentarii
Directia Nationala Anticoruptie (DNA) cere aviz de la Parlament pentru urmarirea penala a deputatului Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltarii, si senatorului Ion Ariton, fost ministru al Economiei, in dosarul "Gala Bute", in care sunt suspectati de fapte de coruptie.

Directia Nationala Anticoruptie arata, in cererea de avizare a urmaririi penale a deputatului Elenei Udrea, ca aceasta este suspectata de savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu, cu obtinerea pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene si  folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite.
Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Codruta Kovesi, a transmis, luni, procurorului general al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie referatul cauzei, in vederea sesizarii Camerei Deputatilor, pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de Elena Gabriela Udrea, care in perioada in care se presupune ca a savarsit faptele a indeplinit functia de ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, a precizat DNA, intr-un comunicat de presa.
"Faptele au legatura cu atribuirea si folosirea, presupus ilegale, a fondurilor din patrimoniul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului in perioada 2010 - 2012", potrivit DNA.
De asemenea, seful DNA a a transmis procurorului general al Romaniei referatul cauzei, in vederea sesizarii Senatului, pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de Ion Ariton, care in perioada in care ar fi savarsit faptele era ministru al Economiei.
Ariton este suspectat de participatie improprie la abuz in serviciu si folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite. 

ion ariton gala bute
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1150 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004991 (s)