News Flash:

Discurs incredibil in Parlamentul European la adresa Greciei. Premierul Greciei a ramas fara replica - VIDEO

10 Iulie 2015
1404 Vizualizari | 0 Comentarii
tsipras
Discursul lui Alexis Tsipras din Parlamentul European a intampinat reactii negative si pozitive din partea alesilor continentali.
Unul dintre cele mai teribile discursuri a fost cel al europarlamentarului britanic, Nigel Farage, lider la Partidului pentru Independenta al Marii Britanii (UKIP).
In discursul sau, Nigel Farage a spus ca in aceste momente se vede falia dintre nordul si sudul Europei.
"In aceste momente, vedem o diferenta culturala ireconciliabila intre Germania si Grecia. Intre Nordul si Sudul Europei. Nimeni nu va recunoaste asta, dar proiectul european incepe sa moara. Popoarele Europei spun: nimeni nu ne-a intrebat daca vrem asta, ni s-a impus. 
Noi, cei care ne-am opus de la inceput, am realizat ca popoare diferite, tari diferite si economii diferite nu pot fi puse cu forta laolalta. Planul a esuat. Nu e doar Grecia in situatia asta. Toate tarile de la Mediterana se gasesc cu moneda gresita. Nimeni nu are curajul sa spuna asta: E un nou zid al Berlinului, care acum se numeste "euro". 
Domnule Tsipras, cred ca sunteti constient ca tara dvs nu trebuia sa intre in zona Euro de la bun inceput. Dar marile banci, big bussines-ul si politicienii v-au fortat sa intrati. Goldman Sachs, producatorii de armament ai Germaniei, toti au fost fericiti. Programul de bailout nu a fost pentru poporul grec, ci pentru bancile germane, franceze si italiene. Nu v-a ajutat deloc.Ar fi o nebunie sa continuati pe acest drum.
Domnule Tsipras, ati convocat referendumul si ati fost amenintat. Juncker, chiar si domnul Schulz, presedintele Parlamentului European, v-a amenintat. Si totusi poporul grec nu a fost intimidat. Domnule Tsipras, nu mai puteti avea tort. Daca va dau voua, trebuie sa le dea si altora. Asa ca, domnule Tsipras, scoateti-va tara din zona euro cu capul sus. Luati-va democratia inapoi, controlul asupra tarii. Da, o sa fie greu la inceput, dar cu prietenii pe care-i are Grecia in intreaga lume, va veti reveni".

nigel farage domnule tsipras
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1346 (s) | 43 queries | Mysql time :0.009833 (s)