News Flash:

Dirijorul Gheorghe Dima va avea stea pe Aleea Muzicienilor din Timisoara

3 Noiembrie 2015
1169 Vizualizari | 0 Comentarii
dirijor gheorghe dima
Aleea Muzicienilor din fata Filarmonicii Banatului din Timisoara va fi mai bogata cu o stea. Aceasta ii este dedicata dirijorului Gheorghe Dima si va sta alaturi de stelele umor mari artisti precum George Enescu, Johann Strauss, Franz Liszt si altii.
Cea de-a opta stea de pe Aleea Muzicienilor, din fata Filarmonicii Banatului din Timisoara, va fi dezvelita joi, 5 noiembrie, de la ora 18. Aceasta ii este dedicata cunoscutului dirijor si pedagog roman Gheorghe Dima.
Maestrul a trait in perioada 1847 – 1925, fiind recunoscut in toata Europa pentru realizarile sale. Gheorghe Dima a infiintat Conservatul de la Cluj, institutie care-i poarta numele si astazi. Artistul a lasat muzicii romanesti creatii spectaculoase, numarand peste 225 de titluri, scrie tion.ro.
Evenimentul este organizat de Asociatia Pro Philharmonia, iar pe Aleea Muzicienilor mai sunt cinstiti si alti artisti celebrii precum George Enescu, Bela Bartok, Franz Liszt, Johann Strauss, Johannes Brahms, Joseph Joachim si Sabin V. Dragoi.
La dezvelirea stelei pentru Gheorghe Dima vor participa diferite personalitati ale orasului, printre are se numara si directorul Filarmonicii Banatul, Ioan Garboni.
La finalul evenimentului, timisorenii vor putea sa participe, de la ora 19, si la un concert caritabil sustinut de Nicu Alifantis si trupa ZAN, care se va tine in Sala Capital a filarmonicii. Pretul biletului de intrare este 50 de lei.

aleea muzicienilor gheorghe dima
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1252 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006214 (s)