News Flash:

Directorul Aeroportului International Timisoara, Dan Idolu, nevinovat! Nu bause alcool, ci... apa de gura

5 Septembrie 2016
1149 Vizualizari | 0 Comentarii
dan idolu
Analizele de sange efectuate de directorul Aeroportului International Timisoara, Dan Idolu, prins de politisti in urma cu doua saptamani cu o alcoolemie la volan de 0,28 mg/l alcool pur in aerul expirat, arata ca acesta nu a consumat alcool. De altfel, Idolu sustinea atunci ca totul este o neintelegere si ca el, de fapt, folosise apa de gura cu cateva minute inainte de a fi prins de politisti.
Va reamintim ca, in urma cu doua saptamani, directorul Aeroportului International Timisoara a fost oprit de politisti in Dumbravita si pus sa sufle in fiola. Rezultatele au indicat o alcoolemie de 0,28 mg/l alcool pur in aerul expirat. Idolu a sustinut in fata oamenilor legii si in fata presei ca totul este o neintelegere si ca totul se datora faptului ca a folosit apa de gura cu cateva momente inainte de a fi tras pe dreapta de oamenii legii. El a fost si cel care a cerut sa fie condus la spital pentru efectuarea probelor de sange.
Dupa primirea rezultatelor, Idolu a transmis, prin intermediul unui comunicat de presa, ca a fost oprit abuziv de politistii din Dumbravita.
„Prin prezentul comunicat doresc sa prezint opiniei publice, informata eronat despre incidentul din 20.08.2016 cand am fost oprit, consider eu, nejustificat in trafic de catre un echipaj al Sectiei 1 Politie Rurala Timisoara. Acest echipaj m-a abordat intr-un mod neconform cu procedurile standard ale politiei rutiere, supunandu-ma apoi unui test cu dispozitivul alcooltest pentru determinarea concentratiei de alcool in aerul expirat. Mi s-a comunicat, fara a-mi fi aratat rezultatul de pe dispozitiv, ca in urma testarii a rezultat o concentratie de alcool in aerul expirat de 0,28 mg/l si ca mi se va intocmi un proces verbal de contraventie. Am contestat acest rezultat verbal si prin mentiune scrisa in procesul verbal intocmit, pentru ca in fapt nu am consumat alcool, dar cu 2-3 minute inainte de testare (in momentul in care stationam pe acostamentul drumului) am utilizat produsul farmaceutic „Listerine” pentru igiena cavitatii bucale, care are in componenta alcool si care ar putea influenta rezultatul testului”, a transmis, sambata, Dan Idolu.
El a prezentat cu aceasta ocazie si o adresa a IPJ Timis, care ii confirma spusele.
„Am solicitat prelevarea de probe biologice de sange si analizarea acestora de catre Institutul de Medicina Legala – partenerul independent al justitiei, care are capacitatea tehnica si profesionala de a prelucra si analiza probe cu metode obiective si stiintifice. Rezultatul acestor teste consemnat in buletinul de analiza toxicologica anexat a consemnat ca in urma analizarii celor doua probe biologice de sange, cantitatea de alcool exprimata in grame la 1000 ml de sange este zero (absent)”, mai spune Idolu, potrivit tion.ro.
In incheiere, acesta sustine ca va continua actiunea in instanta pentru anularea masurilor luate de politisti impotriva sa, dar va intenta proces si producatorului apei de gura „Listerine”.
„Acest rezultat confirma ca atitudinea mea initiala, de conducator auto si cetatean corect care nu a acceptat compromisul (prin neasumarea unui proces-verbal de contraventie incorect si prin solicitarea prelevarii de probe de sange) si a optat pentru transparenta publica (inclusiv prin interviul acordat mass-mediei la locul recoltarii probelor), a fost cea corecta. Aceasta atitudine o voi mentine in continuare prin demersurile care urmeaza sa le initiez, astfel:Voi continua actiunea initiata de mine in instanta in 23.08.2016 pentru anularea procesului-verbal de contraventie.Voi solicita prin instanta Inspectoratului General al Politiei Romane – Directia Rutiera sa efectueze o expertiza tehnico-juridica pentru verificarea calitatii dispozitivelor etilotest aflate in dotarea I.P.J. Timis, precum si influenta asupra rezultatelor testelor cu aceste dispozitive in cazul folosirii de produse farmaceutice pentru igiena cavitatii bucale. Voi sesiza Autoritatea pentru Protectia Consumatorului pentru publicare de informatii incomplete pe eticheta produsului „Listerine”, care nu precizeaza continutul/concentratia de alcool din compozitie precum si efectul utilizarii acestui produs inainte de testarea concentratiei de alcool in aerul expirat. Voi solicita, prin actiune in instantele de judecata, despagubiri pentru daune morale de la societatea autorizata sa importe si sa distribuie produsul „Listerine”, pentru ca pe eticheta produsului nu este notificat riscul utilizarii produsului inainte de testarea cu dispozitive etilotest. Voi solicita conducerii I.P.J. Timis sa initieze o actiune de cercetare disciplinara a sefului de echipaj de politie care implicit mi-a adus prejudicii de imagine printr-un comportament neconform cu procedurile standard ale politiei rutiere”, mai transmite Idolu.

timisoara dumbravita
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1414 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005175 (s)