News Flash:

Director in Consiliul Judetean Caras-Severin, trimis in judecata pentru mita

15 Iulie 2014
648 Vizualizari | 0 Comentarii
Ianas Roseti
Procurorii DNA Timisoara l-au trimis in judecata pe Ianas Roseti, director executiv al Directiei de Administrare a Domeniului Public si Privat, institutie publica aflata in cadrul Consiliului Judetean Caras-Severin, acuzat de luare de mita, dupa ce a cerut bani in schimbul acordarii unor contracte din bani publici.
Potrivit unui comunicat al DNA transmis marti, in perioada 2011 - iulie 2014, Ianas Roseti a pretins si primit de la un martor denuntator, pentru 6 contracte incheiate in anii 2011 si 2012, suma totala de 36.000 lei (aproximativ 8.000 euro), reprezentand 10% din valoarea unor contracte de intretinere a drumurilor pe timp de iarna.
Procentul de 10% stabilit de Ianas Roseti a fost comunicat denuntatorului cu ocazia incheierii acordului infractional in cursul anului 2011 si avea in vedere sezoanele hibernale ce urmau.
Determinarea acestei valori in sume concrete se facea cu ocazia fiecarei remiteri, acestea din urma avand loc imediat dupa momentul efectuarii fiecarei plati.
Decizia atribuirii acestor lucrari societatii comerciale administrate de catre denuntator a fost luata exclusiv de Ianas Roseti, neexistand nici macar aparenta respectarii unor proceduri legale de selectie si stabilire a castigatorului contractelor prin care autoritatea publica locala incredinta lucrarile de deszapezire.
De asemenea, Ianas Roseti a fost cel care a stabilit, in mod unilateral, cu privire la efectuarea fiecarei plati catre societatea comerciala administrata de denuntator.
In cauza procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii si Directiei Generale Anticoruptie.
Dosarul se va judeca la Tribunalul Caras -Severin, cu propunere de a se mentine masurile preventive dispuse in cauza. AGERPRES

ianas roseti
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0983 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012854 (s)