News Flash:

Director de spital, RETINUT de DNA

27 August 2015
1234 Vizualizari | 0 Comentarii
catuse2
Directorul Spitalului Judetean Ploiesti, Ion-Alexandru Baloi, a fost retinut, miercuri noapte, de procurorii anticoruptie, care il acuza de luare de mita, in forma continuata, pentru decontarea unor lucrari efectuate la spital de o firma.
Managerul a fost retinut in jurul orei 1.30, dupa ce, miercuri, a fost prins in flagrant in Piata Romana primind mita 3.000 de lei.
Potrivit anchetatorilor, in perioada aprilie 2014 – iulie 2015, Baloi, in calitate de manager al Spitalului Judetean de Urgenta Ploiesti, a primit de la un om de afaceri (denuntator in cauza), in mod repetat, sume de bani reprezentand un procent de circa 20% din valoarea facturilor emise de firma acestuia din urma in baza unui contract de servicii incheiat cu unitatea spitaliceasca.
Mai mult, Baloi chiar a tergiversat efectuarea platilor respective pentru a-i determina pe reprezentantii firmei sa-i remita comisionul convenit din valoarea facturilor.
Astfel, in perioada respectiva, managerul spitalului a primit foloase necuvenite in suma totala de circa 6.500 lei. Banii i-au fost remisi in trei transe, ce se coroboreaza cu retragerile de numerar din contul societatii atat din punct de vedere al datei cat si al procentului - circa 20% din valoarea facturilor achitate.
In acelasi context, miercuri, Baloi a primit de la martorul denuntator suma de 3.000 de lei pentru a aproba efectuarea platii facturilor restante emise de societatea omului de afaceri si pentru a incheia cu acesta din urma fie un act aditional la un contract de mentenanta deja existent fie un nou contract de service pentru unele aparate medicale.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1890 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005277 (s)