News Flash:

Dinu Pescariu o contrazice pe Ecaterina Andronescu: Ne-am intalnit in 2001 si 2009. Nu poate sa nege ca am discutat

19 Octombrie 2017
291 Vizualizari | 0 Comentarii
pescariu
Dinu Pescariu o contrazice pe Ecaterina Andronescu, care a afirmat ca nu-l cunoaste, omul de afaceri spunand, joi, ca s-a intalnit cu fostul ministru atat in 2001, cat si in 2009, motiv pentru care ea nu poate nega faptul ca au discutat de mai multe ori.
„Ma mira treaba asta (faptul ca Ecaterina Andronescu nu recunoaste ca s-au intalnit - n.red.). Noi ne-am intalnit in 2001, cand am semnat primul contract, si in 2009, cand am discutat prelungirea celui de-al doilea. Cu siguranta nu cred ca poate sa nege ca ne-am intalnit si am discutat”, a spus Dinu Pescariu, joi, inainte de a intra in sediul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), unde se judeca plangerea omului de afaceri privind controlul judiciar instituit in dosarul „Microsoft 2”.
Intrebat de jurnalisti daca fostul ministru a fost de acord cu prelungirea contractului conform caruia Baza sportiva si de agrement pentru copii „Cutezatorii” din Bucuresti (constand in constructii si teren in suprafata de 5,7 ha), fusese data in folosinta Fundatiei „Dinu Pescariu”, cu inca 25 de ani, omul de afaceri a raspuns: „Din moment ce am ajuns la prelungirea asta, toata lumea a fost de acord. (...) Nu cred ca se ascunde. Cred ca, creandu-se aceasta bula, lumea incearca sa se delimiteze”.
Fostul ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu, a fost audiata, miercuri, la DNA in dosarul privind schimbarea destinatiei bazei sportive Cutezatorii. Ea a declarat, dupa audiere, ca Mihnea Costoiu, in calitate de secretar de stat, a avut dreptul sa semneze documentul de inchiriere a bazei.
Intrebata daca un secretar de stat avea dreptul sa inchirieze baza fara stirea ministrului, Ecaterina Andronescu a declarat: „Avea drept de semnatura ca secretar de stat. Ministrul deleaga. Nu apare semnatura mea, e doar numele meu”.
Referitor la implicarea in inchirierea bazei sportive catre Dinu Pescariu, Ecaterina Andronescu a spus ca nu a avut cunostinta despre aceasta afacere: „Este un dosar care se afla in cercetare, trebuie sa ii lasam pe specialistii in domeniu sa faca cercetari. Am aflat de la o emisiune”.
Mihnea Costiu, la data faptelor secretar de stat in Ministerul Educatiei, este acuzat de abuz in serviciu, in timp ce Dinu Pescariu, om de afaceri, este cercetat pentru instigare la abuz in serviciu. Prejudiciul este estimat de procurori la 93.481.200 euro.
"Dosarul are ca obiect modalitatea incheierii Actului aditional nr. 16832/23.06.2009, act prin care s-a prelungit cu 25 de ani contractul de locatiune (inchiriere) nr. 269/30.04.2004 potrivit caruia Baza sportiva si de agrement pentru copii ”Cutezatorii” din Bucuresti (constand in constructii si teren in suprafata de 5,7 ha), fusese data in folosinta Fundatiei “Dinu Pescariu”", transmitea DNA printr-un comunicat de presa, in momentul punerii sub invinuire.
Procurorii sustin ca actul a fost semnat in 2009 de Ministerul Educatiei, reprezentat de Mihnea Costoiu, secretar de stat la acel moment, si de Fundatia Dinu Pescariu, reprezentata de omul de afaceri. Procurorii spun ca documentul a fost incheiat "fara respectarea prevederilor legale si fara vreun aviz de la Directia Juridica din cadrul Ministerului Educatiei."
Potrivit sursei citate, actul aditional a fost incheiat in conditiile in care contractul initial (incheiat in 2004 de RA APPS cu Fundatia ”Dinu Pescariu”) se afla in curs de reziliere, fiind depusa o actiune in instanta de Ministerul Educatiei, care devenise administrator al Bazei Cutezatorii.
Concret, spune DNA, Mihnea Costoiu, „cunoscand situatia juridica a Bazei “Cutezatorii ”, la instigarea inculpatului Pescariu Dinu Mihail si cu incalcarea legii, a incheiat cu Fundatia Dinu Pescariu actul aditional, la contractul de locatiune (imprumut) initial, aflat in proces de reziliere”, document prin care s-a stabilit, „pe langa chiria de 9.000 euro/luna (la care se adauga TVA), si acordarea gratuita de catre de Fundatia ”Dinu Pescariu”, a unor facilitati in suma de 400.000 Euro/an, constand in:
- antrenamente tenis - aprox. 120.000 euro/an (200 abonamente a 50 euro /luna pentru 12 luni),- abonamente la Clubul sportiv - aprox. 100.000 euro/an (75 abonamente a 1350 de euro/an),
- teren de fotbal - aprox. 30.000 euro/an,
- facilitati pentru elevi - 150.000 euro/an."
Procurorii spun ca, dupa preluarea bazei, Fundatia Dinu Pescariu a ingradit accesul elevilor la baza sportiva, „impiedicandu-i astfel sa desfasoare activitati stiintifice, culturale, sportive si artistice”.
"Fundatia ”Dinu Pescariu” a schimbat scopul utilizarii Bazei ”Cutezatorii”(care era desfasurarea, de catre copii, a unor activitati stiintifice, culturale, sportive si artistice), folosind-o in scopuri comerciale, inclusiv prin subinchirierea partiala catre firme al caror obiect de activitate este alimentatia publica, actiuni de divertisment ori tratamente de intretinere si relaxare (restaurante, cluburi, baruri, fitness, SPA), pe terenul proprietate publica a statului”, arata DNA.
Astfel, prejudiciul estimat de procurori, din 2009 pana in prezent, este de aproximativ 93.481.200 euro, fiind diferenta dintre sumele pe care Fundatia Dinu Pescariu ar fi trebuit sa le plateasca Ministerului Educatiei in urma exploatarii constructiilor si terenului din Baza Cutezatorii si chiria platita efectiv, respectiv 9.000 euro lunar. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1098 (s) | 34 queries | Mysql time :0.024924 (s)