News Flash:

DIICOT: Un roman in varsta de 15 ani, retinut pentru terorism

22 Iunie 2018
908 Vizualizari | 0 Comentarii
DIICOT Timis

DIICOT a retinut, vineri, un tanar in varsta de 15 ani pentru ca a promovat ideologia extremista si a contactat sustinatori ai organizatiilor teroriste pentru a convinge si atrage noi adepti. Procurorii mai arata ca tanarul a dezvoltat planuri de atacare a unor obiective de interes si a civililor.
„ La data de 22.06.2018 procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Structura Centrala au dispus retinerea pentru o perioada de 24 de ore a inculpatului M.T.E., in varsta de 15 ani, pentru savarsirea unor infractiuni prevazute de Legea 535/2004 privind prevenirea si combaterea terorismului. (...) In cauza, exista suspiciunea rezonabila ca, incepand cu luna septembrie 2017 si pana in prezent, inculpatul s-a implicat activ in contactarea unor sustinatori ai unor organizatii teroriste active in Orientul Mijlociu, cetateni romani si straini, in scopul promovarii sistematice a ideilor si doctrinelor specifice entitatilor teroriste mentionate, cu intentia de a convinge si de a atrage noi adepti. Inculpatul a accesat site-uri si forumuri care promoveaza ideologia extremista, elogiaza crimele realizate de organizatiile teroriste, sustin stabilirea statului guvernat dupa principii extremiste si a diseminat materiale, inclusiv violente, care sustin cauza acestuia”, arata DIICOT, printr-un comunicat de presa.

De asemenea, sursa citata mai arata ca adolescentul si-a manifestat intentia de a participa la lupta alaturi de organizatiile teroriste, exprimandu-si ideea de a calatori in zonele de conflict.

„S-a instruit si a pus la dispozitia altor persoane materiale de instruire cu privire la producerea de dispozitive explozive improvizate si utilizarea armelor in vederea realizarii de atacuri teroriste. Pe toata perioada desfasurarii activitatii infractionale, inculpatul si-a manifestat intentia de a folosi mijloace de natura a pune in pericol viata, integritatea corporala si sanatatea persoanelor, scop in care a dezvoltat planuri de atacare a unor potentiale obiective de interes, precum si a civililor. La data de 21.06.2018, cu ocazia celor doua perchezitii domiciliare efectuate pe raza municipiului Bucuresti au fost gasite si ridicate documente, obiecte si materiale de propaganda, precum si sisteme informatice, ce fac obiectul infractiunilor cercetate”, mai arata DIICOT.


diicot procurorii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1130 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005002 (s)